Eemland noord 10.30 uur

Utrecht 29-07-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Gestoken met mes

BAARN- Op vrijdagochtend werd een man gestoken met een mes. Omstreeks 00.40 uur kreeg de politie de melding dat een man was gestoken met een mes voor zijn woning aan de Lepelaarstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen het slachtoffer, een 44-jaar man uit Baarn, aan. Hij had een verschillende steekwonden en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Na onderzoek werd duidelijk dat een 45-jarige man uit Baarn betrokken was geweest bij deze steekpartij. Hij werd later aangehouden in zijn woning.

Veel autoinbraken in (Hoog) Baarn

BAARN De politie ziet een grote toename van het aantal aangiften van autoinbraken in het gebied aan de zuidkant van de Eemnesserweg/Eemweg en van Heemstralaan in Baarn. Er zijn in de periode van 1 juli t/m 24 juli al 45 inbraken gemeld door autobezitters.

Uit analyse van de aangiften blijkt dat de inbraken elke dag plaats vinden en met name in de avond- en nachtelijke uren. Bij de meeste inbraken worden de ruiten ingeslagen, waarna waardevolle spullen zoals autoradios en zonnebrillen worden weggenomen. De wijkpolitie is bezig met een onderzoek. Daarnaast verzoekt zij mensen om extra alert te zijn op verdachte situaties of personen die zich bij autos ophouden. Hiervoor kan 0900-8844 gebeld worden of via de anonieme meldlijn
0800-7000. Is er sprake van een heterdaad betrapte autoinbreker, dan is het verstandiger via 112 te bellen.

Bovendien blijft het altijd verstandig om waardevolle spullen niet in een geparkeerde auto achter te laten. Het devies Niets erin, niets eruit is nog altijd de beste preventie om inbraak te voorkomen.