Eemland zuid 10.30 uur

Utrecht 29-07-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Dealer aangehouden

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij aan het dealen was. Omstreeks 15.50 uur kreeg de politie de melding dat een 22-jarige man uit Amersfoort op de Puntenburgerlaan stond en drugs aan het dealen was. Agenten gingen ter plaatse en controleerden de man. Hij had in zijn kleding enkele wikkels met verdovendemiddelen zitten. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Mannen vernielen telefooncel

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werden twee mannen aangehouden nadat ze een telefooncel hadden vernield. Omstreeks 00.20 uur zag een getuige dat een tweetal mannen een ruit van een telefooncel ingooide. De politie werd gewaarschuwd en kon het duo in de omgeving aanhouden. De mannen, 19 en 20 jaar oud uit Baarn en Amersfoort werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Hardleers en - drugs

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werd een automobilist twee keer aangehouden voor het rijden onder invloed. Omstreeks 01.00 uur werd de
20-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd op de Grote Spui. Hij had gedronken en werd meegenomen naar het bureau waar hij 280 ug/l blies. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 1 uur en werd vrijgelaten. Omstreeks 04.00 uur zagen agenten de man rijden op de Rijksweg A1. De man werd weer aan de kant gezet en agenten zagen dat hij een blikje bier naast zich had staan. Hij werd weer meegenomen naar het bureau en nu blies hij 455 ug/l. In de kleding van de man werden nu twee wikkels met verdovende middelen aangetroffen. In het kader van de opiumwet werd nu zijn auto ook doorzocht. Hier troffen agenten twee brokken harddrugs aan en een weegschaal. De man werd direct ingesloten voor verder verhoor.