Ingezonden persbericht


Persbericht

29 juli 2005

Eerste hulp bij dataverlies: Ontrack introduceert Computing Continuity Code

~ Data recovery-specialist stelt klanten, die wanhoop nabij zijn, gerust ~

Meer dan de helft van alle Europese bedrijven loopt het risico belangrijke data te verliezen omdat hun gebruikers niet de juiste procedure hanteren in het geval van data verlies. Dit is een schatting gemaakt op basis van ervaring door Ontrack Data Recovery, s werelds grootste data recovery-expert.

Dataverlies kan rampzalige gevolgen hebben voor een bedrijf. Volgens onderzoeksbureau IDC, gaan zeven van de tien bedrijven die gegevens verliezen binnen twee jaar failliet . Ondanks dit grote risico heeft slechts 41 procent van de bedrijven in het Verenigd Koninkrijk een rampenplan opgesteld, voor het geval er gegevens verloren gaan .

Als een gebruiker data verliest, is de meest natuurlijke reactie om meteen zelf te proberen het probleem te verhelpen. Dit kan het uiteindelijke herstelproces alleen maar bemoeilijken. Als geheugensteuntje heeft Ontrack een Computing Continuity Code voor data recovery ontwikkeld. Deze tips kunnen het best op een centrale plaats op kantoor bewaard worden.


1. STOP!

- Raak niet in paniek! Denk nooit dat data voorgoed verloren is, hoe erg het er ook uit kan zien
- Ga niet schudden met de beschadigde apparatuur en probeer ook niet de beschadigde onderdelen te verwijderen
- Probeer niet zelf de gegevens terug te halen, dit kan de situatie verergeren
- Noteer alles wat er net voor het verlies van de gegevens gebeurde. Denk daarbij vooral aan berichten die verschenen net voor de crash


2. KIJK!

- Bekijk of de schade fysiek is of dat het veroorzaakt is door een bepaalde handeling
- Als blijkt dat het een reactie is op een eerdere handeling, draai een diagnostische test die verkrijgbaar is via data recovery-specialisten om te kijken hoe de gesteldheid is van het computersysteem
- Raak onderdelen die beschadigd of verschoven zijn niet aan


3. LUISTER!

- Licht onmiddellijk de IT-afdeling in

- Luister naar hun advies

- Kan dat niet, schakel dan een data recovery-expert in die advies kan geven over de volgende stappen.

Het belangrijkste advies dat we onze klanten geven is om niet in paniek te raken en niet zelf proberen de problemen op te lossen, aldus Adrian Palmer, managing director bij Ontrack. Heel vaak krijgen wij harde schijven die er veel erger aan toe zijn omdat een gebruiker dacht de data terug te kunnen halen zonder hulp van de IT-afdeling. Dit resulteert niet alleen in tijdverspilling maar vergt uiteindelijk voor de IT-afdeling veel meer tijd.

In noodgevallen is de eerste reactie om 112 te bellen. In het geval van dataverlies zou je meteen een expert in moeten schakelen. Dat kan de eigen IT- afdeling of een data recovery-specialist zijn. Op die manier is de kans dat je je gegevens terugkrijgt veel groter en bespaar je tijd en geld op het terughalen van de data.

Meer informatie over data recovery kunt u vinden op de Ontrack website: www.ontrack.co.uk

IDC, 2004
Information Security Breaches Report, DTI en PWC, 2004

(486 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Ontrack Data Recovery"
Ontrack Data Recovery is een toonaangevende, wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met zijn doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen.

Ontrack Data Recovery is een merknaam van Kroll Ontrack Inc., die opereert als de Technology Services Group van Kroll Inc., de wereldwijde specialist in risico- en verzekeringsdiensten.

Voor meer informatie over Ontrack Data Recovery kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.ontrack.co.uk.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: cathelijnev@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com