Politie Hollands Midden

Datum: 29 juli 2005

Katwijk Aanhoudingen na vernieling De politie heeft op 29 juli, rond 00.10 uur, twee jongens, een 17- en een 18-jarige Katwijker aangehouden nadat zij een ruit vernield hadden van een bedrijf aan de Zeeweg. Een oplettende getuige had de politie gebeld en een signalement van de daders afgegeven. Aan de hand van de signalementen heeft de politie later de twee jongens aan kunnen houden. De 17-jarige heeft verklaard inderdaad de ruit kapot te hebben gegooid. De 18-jarige heeft het gezien maar heeft niet deelgenomen aan de vernieling. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie zal bepalen hoe de jongens vervolgd zullen worden.

Katwijk Aanhouding na huiselijk geweld

De politie heeft donderdag 28 juli, omstreeks 22.00 uur, in de wijk Rijnsoever een 43 jarige Katwijker aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou even daarvoor zijn 18-jarige dochter mishandeld hebben door aan haar hoofd te trekken. Het conflict zou zijn ontstaan, omdat de ouders tegen de omgang van hun dochter met haar vriend zijn. De politie onderzoekt in de loop van de dag de exacte toedracht en omstandigheden van het conflict.

Leiden Aanhouding na belediging agent

Vrijdag 29 juli hebben agenten een 23-jarige Leidenaar aangehouden voor belediging. De man reed, omstreeks 04.00 uur, op de Korevaarstraat als bijrijder van een snorfietser. Toen hij de agenten zag maakte hij een obsceen gebaar tegen hen. Toen hij daarop werd aangesproken, ontstond een woordenwisseling. Hierbij uitte de Leidenaar allerlei ziektes aan het adres van de agenten. De man werd daarop aangehouden voor belediging en overgebracht naar het politiebureau. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De aanhouding is een logisch gevolg van het protocol geweld tegen politieambtenaren. Openbaar Ministerie en de politie zijn daarin overeengekomen dat agenten daadwerkelijk tot aanhouding overgaan als zij in het openbaar beledigd worden. Het Openbaar Ministerie heeft zich verplicht in zo'n geval in principe de verdachte te vervolgen. Belediging van een ambtenaar tijdens de uitoefening van zijn functie is in het Wetboek van Strafrecht opgenomen als een verzwarende omstandigheid.

Alphen/ Woubrugge Diefstal van schapen De politie roept personen op die getuigen zijn geweest van een diefstal van schapen. Vanaf een weiland gelegen tussen de Herenweg te Alphen en de Kruisweg te Woubrugge zijn drieëntwintig schapen weggenomen. De politie heeft op donderdag 28 juli aangifte opgenomen van de eigenaar. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen 21 en 27 juli. Vermoedelijk hebben dieven de schapen naar het vanghok aan de Herenweg weten te drijven en hebben zij vervolgens de schapen ingeladen.

Nieuwkoop Aanhouding van stenengooiers

Agenten hebben vrijdag 29 juli, omstreeks 04.00 uur, aangehouden verricht in verband met baldadigheid. Twee 23 jarige Nieuwkopers gooiden met stenen tegen de ramen op de Berkenlaan. Omwonenden seinden hierover de politie in, die het tweetal overbracht naar het politiebureau. Ze worden in de loop van de dag verhoord en krijgen proces-verbaal. Ook wordt bemiddeld bij het vergoeden van de veroorzaakte schade.

Nieuwkoop Geweld tegen personen De politie heeft aangifte opgenomen van een 24-jarige man uit Nieuwkoop. De man heeft aangegeven op woensdag 27 juli, omstreeks 23.30 uur, met een honkbalknuppel belaagd te zijn. Hij is op de Churchilllaan door vier mannen geslagen en geschopt. Hij heeft hierdoor blauwe plekken en kneuzingen opgelopen. Wat de reden van het geweld is geweest is vooralsnog onbekend. De politie stelt een onderzoek in.

Gouda Aanhouding na huiselijk geweld

Een 37-jarige man uit Polsbroek is vrijdag 29 juli aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man had, omstreeks 01.00 uur, in een woning aan de Wilhelminaweg onenigheid gekregen met zijn vriendin. Hij zou haar hierbij in haar buik gestoken en bedreigd hebben. Bovendien moesten een paar ramen het ontgelden. Het geheel gebeurde onder ogen van de in de woning aanwezige minderjarige kinderen van de vrouw. De man die na het conflict de woning uitgegaan was werd door de agenten op het Ankerpad aangetroffen en overgebracht naar het politiebureau. De 31-jarige Goudse vriendin had lichte verwondingen opgelopen en heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in en heeft bovendien het voorval inmiddels gemeld aan hulpverleningsinstanties.

Boskoop Aanhouding op de Reijerskoop

Een 30-jarige inwoner uit Rotterdam is vrijdag 29 juli, omstreeks 00.30 uur, aangehouden op verdenking van poging inbraak in een auto. De man werd door omwonenden betrapt toen hij een dak van een geparkeerde auto opensneed. De ingeseinde politieagenten troffen even later een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Tijdens de aanhouding naderde ook nog een personenbus zonder kentekenplaten. Deze auto werd staande gehouden en bleek gestolen te zijn in Den Haag. Het voertuig is afgevoerd en de politie stelt een nader onderzoek in naar de bedoelingen van de aangehouden verdachten en een eventuele link met het aangetroffen gestolen busje.

Gouda Aanhoudingen na doorrijden De politie heeft op vrijdag 29 juli, omstreeks 00.10 uur, twee mannen aangehouden. Eerder die nacht was een bromfiets met twee opzittende tegen een voetganger opgereden op de Markt. De voetganger liep verwondingen aan zijn kaak en been op. De opzittende van de bromfiets hebben vervolgens zonder hun identiteit kenbaar te maken hun weg vervolgd. Op basis van de omschrijving van de bromfiets en de verdachten heeft de politie later twee mannen aan kunnen houden. De eigenaar van een bromfiets, een 37-jarige man uit Gouda, en degene waaraan hij zijn bromfiets had uitgeleend, de vermoedelijke bestuurder op het moment van de aanrijding, een 23-jarige Gouwenaar. De eigenaar van de bromfiets is weer op vrije voeten gesteld, nadat bleek dat hij de bromfiets had uitgeleend. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede opzittende van de bromfiets.

Gouda Opgeven van valse naam Een wijkagent van de politie heeft op donderdag 28 juli, rond 20.45 uur, op de Hoogstraat tijdens zijn ronde een 17-jarige man uit Gouda aangehouden. Op het moment dat de wijkagent langs liep, had de jongen een grote mond tegen de wijkagent en maakte bijdehandse opmerkingen. De wijkagent vroeg hem vervolgens naar zijn identiteitskaart, deze had de jongen niet bij zich. Hij gaf een naam op die vervolgens door de wijkagent gecontroleerd werd, de opgegeven naam bleek vals te zijn. Hierop heeft de wijkagent de jongen aangehouden en overgebracht naar het bureau. De jongen heeft twee bekeuringen in ontvangst mogen nemen.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --