Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 28 juli

* VERDACHTEN AANGEHOUDEN IN ZAAK SCHUILENBURG

(zie ook persbericht 2-07-2005)
ROTTERDAM - Donderdagmorgen vroeg werden naar aanleiding van het onderzoek in de zaak Schuilenburg in diverse woningen in Rotterdam-Zuid (o.a. in de Tweebosstraat) in totaal vijf personen aangehouden. Twee Rotterdammers worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij aan de Schuilenburg op vrijdag 1 juli j.l. waarbij een 24-jarige Rotterdammer om het leven kwam. Een 47-jarige man uit Den Haag raakte bij deze schietpartij ernstig gewond. Er werd tevens een doorgeladen vuurwapen, een paar duizend euro en gebruikershoeveelheden verdovende middelen in beslag genomen. De drie andere mannen werden in verband met overtreding van de Opiumwet aangehouden.Het rechercheteam zet het onderzoek voort.


* HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT BIJ BRAND IN KELDER

SCHIEDAM -Donderdagmorgen omstreeks half zeven brak brand uit in een kelder van een pand aan de Vlaardingerdijk. In de kelder werd een hennepkwekerij ontdekt. Door de rookontwikkeling kregen diverse bewoners van woningen in het pand ademhalingsproblemen. Uiteindelijk werden negen bewoners in verband met ingeademde rook overgebracht naar het Holyziekenhuis. De brandweer bluste de brand. De hennepkwekerij zal worden ontmanteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* LEVENLOZE LICHAAM VAN VROUW AANGETROFFEN

HELLEVOETSLUIS - Woensdagavond werd rond zeven uur het levenloze lichaam van een 58-jarige vrouw aangetroffen in haar woning aan de Nautilus. De doodsoorzaak is nog onbekend. Donderdag wordt er sectie verricht. De recherche van district De Eilanden onderzoekt of er sprake is van een misdrijf of anderszins.