FNV

'Zomeracties'

Momenteel lopen er diverse acties, waar u aan mee kunt doen. Sterker, waarbij uw steun zeer belangrijk is. Acties om werknemers te helpen die in het nauw gedreven zijn door grote bedrijven, zoals bij Pepsico in Polen en FILA in Indonesië.

Er zijn al 57.436 handtekeningen gezet onder de petitie tegen kinderarbeid. Is uw handetekening daar nog niet bij? U kunt nog steeds tekenen.

Teken tegen kinderarbeid

FNV Mondiaal neemt deel aan de campagne `Stop Kinderarbeid - School de beste werkplaats'. De campagne wil uitbanning van kinderarbeid via het aanbieden van dagonderwijs. U kunt daartoe een petitie tekenen, die in november aangeboden zal worden aan de Nederlandse regering en de EU. Al 57.436 mensen gingen u voor.

Teken de petitie tegen kinderarbeid

Protest tegen Pepsico

Eind vorig jaar verloren acht vrouwen die werkten bij de Pepsico-fabriek in Warschau (Polen) hun baan omdat ze seksuele intimidatie door een ploegchef aan de orde gesteld hadden. Ze zitten nog thuis zonder inkomen. Pepsico geeft geen gehoor, de advocaat van het bedrijf traineert juridische procedures. Een internationale e-mailactie naar Pepsico is gestart om het bedrijf onder druk te zetten de vrouwen te helpen. Doe mee, elke stem telt! Meer info en actie

Actie voor arbeiders Indonesië

De FNV deed vorig jaar mee in de Fair Play op de Spelen Campagne, om de miserabele arbeidsrechten en -omstandigheden in de sportkledingfabrieken te verbeteren. Een van de zeven sportmerken waarop de campagne zich richte was FILA. FILA heeft na lang aandringen en veel campagnedruk toegezegd te willen praten. Maar er is nog meer druk nodig, blijkt:

3600 arbeiders van de PT Tae Hwa fabriek in Tangerang, West Java, Indonesië zitten sinds 11 februari 2005 zonder werk. In de fabriek werden sportschoenen gemaakt voor FILA, Geox en Langford. FILA, de grootste afnemer (80%), geeft niet thuis. De arbeiders eisen compensatie en willen hun baan terug. Steun hen. De Schone Kleren Kampagne heeft een voorbeeldbrief die u kunt sturen. Meer info en actie

29 juli 2005