Business Objects boekt winst in tweede kwartaal 2005

Inkomsten uit verkoop BusinessObjects XI verdrievoudigd

Bilthoven, 29 juli 2005 - Business Objects, leverancier van business intelligence (BI) oplossingen, heeft de resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal dat eindigde op 30 juni 2005.

De omzet in het tweede kwartaal van 2005 bedroeg $262,4 miljoen, een stijging van 18% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel op basis van US GAAP kwam in het tweede kwartaal uit op 25 dollarcent. De pro forma winst per aandeel bedroeg 32 dollarcent. Zowel de pro forma winst per aandeel als de winst per aandeel op basis van US GAAP kwamen daarmee hoger uit dan de verwachting voor het tweede kwartaal van 2005.

De inkomsten uit operationele activiteiten op basis van US GAAP kwamen in het tweede kwartaal van 2005 uit op $34,9 miljoen, 91% hoger dan een jaar eerder. De pro forma inkomsten uit operationele activiteiten bedroegen $43,9 miljoen, een stijging van 51% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

"Een half jaar na de introductie van BusinessObjects XI is de nieuwe versie van onze productsuite een succes gebleken", zegt Bernard Liautaud, chairman en CEO van Business Objects. "We zagen niet alleen de omzet uit licenties groeien met de 7%, ook nam het aantal deals boven de $1 miljoen toe met 13%. Afgelopen kwartaal hebben we ons tevens gericht op het verbeteren van de winst uit operationele activiteiten. Dit heeft geresulteerd in een stijging van 91% ten opzicht van vorig jaar."

Arjen Koonings, Country Manager Business Objects Nederland: "Het afgelopen kwartaal was opnieuw succesvoller dan vorig jaar. De omzet in EMEA bedroeg $116,5 miljoen, een stijging van 17% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2004. Deze groei zien we ook terug in Nederland waar we in het afgelopen kwartaal contracten hebben afgesloten met onder andere Dynadro, Telfort, AS Watson, Getronics, VGZ, KPN, ING, Assistance Software, ID College en Pronexus."

Het gehele persbericht is hier online beschikbaar.

Over Business Objects
Business Objects (Euronext Paris: ISIN FR0004026250 - BOB en Nasdaq: BOBJ) is wereldwijd marktleider op het gebied van Business Intelligence-oplossingen. BusinessObjects XI biedt organisaties een compleet platform voor rapportage, interactieve queries en analyses, performance management en data integratie. Crystal Reports is geïntegreerd in Business Objects XI. Hiermee krijgen organisaties beter inzicht in hun bedrijfsprestaties. Business Objects bedient samen met ruim 3.000 partners wereldwijd meer dan 30.000 klanten in meer dan 80 landen. www.businessobjects.com.