Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 29 juli 2005 Midden en Noordoost Twente

49 auto-inbraken opgelost

Twee verdachten aangehouden voor inbraak, vier verdachten aangehouden voor heling.

Hengelo

Tussen april en juli van dit jaar werden er diverse diefstallen gepleegd uit geparkeerde auto's in Hengelo, Almelo en Enschede. Op donderdag 30 juni 2005 omstreeks 2.01 uur kwam er een melding bij de politie Twente binnen van een getuige. Deze getuige zag hoe twee mannen een auto aan de F. Zernikestraat in Hengelo openbraken. De politie stelde een onderzoek in en hield later die nacht twee verdachten aan op de Dieselstraat; een 17 jarige jongen uit Hengelo en een 20 jarige man uit Almelo. Inmiddels hebben zij 49 auto-inbraken bekend en twee inbraken in twee scholen. De buit bestond voornamelijk uit autoradio's en computerapparatuur. Tijdens dit onderzoek werden 4 verdachten terzake heling aangehouden; 19,17,43 jaar uit Hengelo en 35 jaar uit Enschede. Deze mannen zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De 20 jarige man blijft nog 90 dagen in gevangenhouding en de 17 jarige jongen 30 dagen. Van de buit zijn de meeste goederen van de diefstal uit de school teruggevonden. De autoradio's werden verkocht, vier zijn er teruggevonden. Het geld werd gebruikt om te gokken en voor nieuwe kleding. (05-081617)

Waarschuwing

De politie Twente waarschuwt voor oplichters die bankpassen willen 'omwisselen'.

Goor

Op donderdagochtend 28 juli '05 kregen twee bejaarde vrouwen (90 en 83 jaar) uit Goor bezoek van twee mannen. Deze mannen stelden zich voor als zijnde werknemers van de Rabobank. De mannen wilden de bankpasjes 'omwisselen'. Ze vroegen naar de pinpas en de bijbehorende pincode. De vrouwen hebben hun passen niet afgegeven. De mannen zijn daarop weer vertrokken. De Rabobank was uiteraard niet op de hoogte van deze 'actie'. De mannen waren ongeveer 40 jaar oud, spraken Nederlands met een Twents accent en zagen er netjes uit.(05-096056)

Fietser onder invloed veroorzaken aanrijding

De bestuurder van de fiets had een promillage van 2,10

Hengelo

Op donderdag 28 juli '05 omstreeks 22.20 uur kwam er een melding bij de politie van mishandeling aan de Waarbekenweg in Hengelo. Twee mannen zouden twee vrouwen hebben mishandeld. Twee mannen die voldeden aan het opgegeven signalement werden door de gealarmeerde politieagenten aangetroffen op de hoek van de Brouwerijstraat met de Waarbekendweg. De beide mannen, onder invloed van alcohol, werden overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat er geen mishandeling had plaatsgevonden maar een aanrijding. De twee vrouwen van 18 en 19 jaar fietsten over de Waarbekenweg. Zij reden in de richting van de Enschedesestraat. Ter hoogte van de Brouwerijstraat kwam er plotseling een 37 jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, op zijn fiets de bocht door rijden. Hij negeerde het stopbord en de stopstreep. Hierdoor kwam de man en de 18 jarige vrouw met elkaar in botsing. De vrouw viel van haar fiets en raakte gewond aan haar knie en liep schaafwonden op. Zij liet zich onder doktersbehandeling stellen. Op het politiebureau bleek dat de 37 jarige man een promillage van 2,10 had. De andere man, 38 jaar uit Hengelo, werd in vrijheid gesteld nadat hij een bekeuring kreeg voor het voorhanden hebben van een geopend bierflesje op de openbare weg. (05-096425)

Verkeerd beladen

Deense chauffeur kreeg boeten van 500 euro en moest lading overpakken.

Hengelo

Op donderdag 28 juli '05 omstreeks 20.47 uur zagen surveillerende agenten een vrachtwagen over de A1 rijden. Toen de vrachtwagen in de bocht na de aansluiting met de A35 dreigde om te slaan werd de chauffeur staande gehouden en zijn combinatie gecontroleerd. Het betrof een 34 jarige Chauffeur uit Denemarken. Uit onderzoek bleek dat de vrachtwagen ongeveer 38 % was overbeladen. De vrachtwagen werd elders geparkeerd alwaar de lading kon worden overgepakt. De chauffeur moet een boete van 500 euro betalen.(05-096361)

Vrijheidsbeneming

Man hield zijn vriendin tegen haar wil vast, dreigde met messen en trachtte een vriend van het balkon te duwen

Hengelo

Op vrijdag 29 juli 2005 omstreeks 3.50 uur kwam er een melding bij de politie de politie van vrijheidsbeneming. Een 21 jarige vrouw zou tegen haar wil worden vastgehouden in een woning aan de Enschedesestraat in Hengelo. Op het moment dat de politieagenten bij de betreffende woning aankwamen werden zij aangesproken door de 18 jarige meldster uit Oldenzaal, een 21 jarige vrouw uit Oldenzaal en een 22 jarige man uit Enschede. Het drietal vluchtte de politieauto in. Uit hun verklaringen bleek dat zij hedenavond bij de 22 jarige bewoner op visite waren. De 21 jarige vrouw had sinds een week een relatie met de bewoner. Zij kregen ruzie. De 21 jarige vrouw verklaarde dat zij ongeveer een uur tegen haar wil was vastgehouden in de woning van de 22 jarige man uit Hengelo. De Enschedeër hoorde dit en wilde haar bevrijden en heeft een deur in de woning vernield. De 22 jarige eigenaar 'flipte' en had messen gepakt waarmee hij de vrouwen en de man mee bedreigde. Tevens trachtte hij de man van drie hoog van het balkon te duwen. De 18 jarige vrouw zag kans de politie te bellen. Bij de aanhouding van de 22 jarige Hengeloër pleegde hij zodanig verzet dat het gips, dat om zijn hand zat, brak. De man is opgesloten en zal vandaag gehoord worden. De politie stelt een onderzoek in. (05-096497.)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555144

---- --