Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


29 juli 2005


APELDOORN - Diefstal van auto


Onbekenden hebben donderdag (28/07) vanaf de Oude Apeldoornseweg een auto gestolen. Het gaat om een zwarte VW Passat met het kenteken 17-LJ-JX. De 40-jarige eigenaar uit Nieuw Vennep parkeerde in de ochtenduren zijn auto op het parkeerterrein bij het belastingkantoor en ontdekte rond 14.25 uur dat zijn eigendom verdwenen was. De man deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Krant alsnog betaald


Een 43-jarige Apeldoorner betaalde donderdagmiddag (28/07) alsnog een krant die hij eerder bij een winkel aan de Adelaarslaan had gestolen. De eigenares van de winkel ontdekte dat er in de ochtenduren regelmatig kranten werden gestolen die 's ochtends vroeg door de distributeur aangeleverd. De politie onderzocht de zaak en betrapte de verdachte in alle vroegte. De politie wees hem op zijn gedrag en liet de man de krant alsnog betalen (1.30 euro). De politie adviseerde de eigenares een bak voor de kranten te maken.


APELDOORN - Politie houdt dief aan


De politie heeft donderdagmorgen (28/07) in een steegje tussen de Rosariumstraat en de Kalverstraat een 25-jarige Apeldoorner aangehouden die eerder de portemonnee van een 24-jarige Zwollenaar had gestolen. De politie zag rond 11.10 uur op de Nieuwendijk twee mannen rennen. De Zwollenaar schoot de agenten aan en vertelde, dat hij door de Apeldooner van zijn portemonnee was bestolen. De verdachte rende verder en de politie trof de dief later in het steegje aan. De dief had inmiddels het geld uit de portemonnee gehaald en in z'n broekzak gestopt. De politie hield de verdachte aan en bracht hem voor verhoor naar het politiebureau. De man werd na verhoor heengezonden en de politie maakte proces-verbaal op. De portemonnee werd in de bosjes teruggevonden en de benadeelde heeft zijn geld teruggekregen.


APELDOORN - Politie houdt vechtersbaas aan


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdagavond 29/07) aan de Malkenschoten een 39-jarige Duitser aangehouden die een 31 jarige Apeldoorner had mishandeld. De mannen hadden eerder al ruzie gehad in een café en zetten dit later voort. De verdachte gaf het slachtoffer een knietje en een klap in het gezicht. De politie nam de Duitser mee naar het politiebureau en sloot hem voor verder verhoor op in een politiecel.


APELDOORN - Wapens in woning aangetroffen


De politie heeft donderdagmiddag (28/07) samen met de Koninklijke Marechaussee een onderzoek ingesteld in een woning in de wijk Orden een aantal wapens aangetroffen die niet van echt te onderscheiden waren. De politie kreeg melding dat de 24-jarige zoon van de bewoners wapens thuis zou hebben. De politie trof in totaal elf wapens in een kast aan. De wapens zijn in beslag genomen en de politie maakte proces-verbaal op. De jongeman bleek niet thuis en wordt op een later tijdstip verhoord.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --