Stad Utrecht, 11.35 uur

Utrecht 29-07-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Inbraak in bedrijf

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een bedrijfsinbreker aangehouden. Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een bedrijf aan de Croeselaan. Een beveiligingmedewerker trof bij het bedrijf een 20-jarige man uit Utrecht aan. Hij had een ruit kapot gemaakt en had vervolgens een computer met beeldscherm weggenomen. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Superoma

UTRECHT - Woensdagmiddag 27 juli drongen drie vrouwen een woning binnen van een 79-jarige vrouw aan de Nansenlaan.

Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie de melding dat drie dames bij een bejaarde vrouw de woning waren binnengedrongen en weer waren gevlucht. In de omgeving troffen agenten de drie vrouwen helaas niet meer aan.

De bejaarde vrouw werd door een vrouw aangesproken in de lift van haar flatwoning. De vrouw liep met haar mee en belde bij de buren aan. Vervolgens kwam de vrouw weer naar haar toelopen en vroeg of zij even bij haar binnen een briefje mocht schrijven voor de buren, aangezien deze niet thuis waren. Nog voordat de bejaarde vrouw iets kon zeggen, liep de vrouw de woning binnen en zette de voordeur op een kier. De bejaarde vrouw kreeg argwaan en vroeg de vrouw om haar woning te verlaten. De vrouw liep vervolgens de slaapkamer en de badkamer in. Tot haar grote verbazing trof de bejaarde vrouw nog twee dames in haar woning aan.

De vrouw probeerde vervolgens de bejaarde vrouw vast te houden. Aangezien de bejaarde vrouw hier niet van gediend was en al meerdere jaren een zelfverdedigingssport beoefent, wist ze zich uit haar benarde positie te bevrijden. Vervolgens wist ze de vrouw met zachte dwang haar woning uit te werken. De andere twee vrouwen volgden haar. Er werden geen goederen weggenomen.

De drie vrouwen zagen er als volgt uit: allen hadden een getinte huidskleur, droegen zwarte kleding en waren zon 1.70 m. Twee vrouwen waren ongeveer 25 jaar oud en hadden lang zwart haar; 1 vrouw droeg dit in een paardenstaart en had een tenger postuur, de andere langharige vrouw had een mollig postuur. De derde vrouw was tussen de 30-40 jaar, had kort zwart gekapt haar en een normaal postuur.

De politie is op zoek naar deze vrouwen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 - 88 44.

Vernieler aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag 29 juli werd een vernieler aangehouden.

Omstreeks 03.30 uur was op beelden van cameratoezicht te zien dat een man een fiets vanaf de Oudegracht naar beneden op de werf gooide. Agenten gingen ter plaatse en hielden een 18-jarige man uit Utrecht aan. Hij kreeg een bekeuring voor baldadigheid en openbare dronkenschap.

Vernieler aangehouden

UTRECHT Vrijdagmorgen 29 juli werd een vernieler aangehouden.

Omstreeks 00.55 uur hielden omstanders een 20-jarige man uit Utrecht aan die over aan de Pelikaanstraat geparkeerde autos had gelopen. Agenten kwamen ter plaatse en zagen dat van minstens vier autos de daken en motorkappen beschadigd waren. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Bij zijn fouillering bleek hij in het bezit van softdrugs te zijn. Een tweede verdachte wist te ontkomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Mishandeling

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag 29 juli hield de politie twee verdachten van openlijke geweldpleging aan.

Omstreeks 02.30 kreeg de politie de melding dat een 28-jarige Utrechter door twee andere mannen was mishandeld. Hij liep hierdoor letsel op aan zijn hoofd. Op de Oudegracht werden de twee verdachten, van 39 en 29 jaar en afkomstig uit Utrecht, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachten bleken onder invloed van alcohol te zijn. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

Onder invloed beledigen en verzetten

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag 29 juli hield de politie een vrouw aan die agenten beledigde.

Omstreeks 04.50 uur passeerden surveillerende agenten een groepje mensen op de Mariaplaats. Een 30-jarige vrouw uit Nieuwegein schold de agenten uit. Hierop werd zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar probeerde zij de agenten te slaan, schoppen, bijten en krabben. Ze is in een ophoudruimte geplaatst. Proces verbaal is opgemaakt voor belediging, plegen van verzet en openbare dronkenschap.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Donderdagavond 28 juli vond een verkeersongeval plaats waarbij drie autos betrokken waren.

Omstreeks 21.45 uur botsten op de Laan van Maarschalkerweerd drie autos op elkaar. Een 20-jarige automobilist uit Nieuwegein kon niet op tijd remmen en botste op zijn twee voorgangers (een 30-jarige automobiliste uit IJsselstein en 25-jarige automobiliste uit Utrecht) die stonden te wachten om de kruising met de Weg tot de Wetenschap op te kunnen rijden. De 26-jarige vrouw moest met vermoedelijk nekletsel per ambulance naar het Diakonessenhuis.

Aanrijding onder invloed

VLEUTEN Donderdagavond 28 juli om 19.25 uur werd de politie gezonden naar een verkeersongeval op de Prof. Titus Brandsmalaan, waarbij alleen materiele schade was berokkend. De betrokken partijen konden het niet eens worden over de schuldvraag. Het bleek dat een 76-jarige man uit Vleuten tegen de auto van een 36-jarige man uit Utrecht was aangereden. De politie hoorde de toedracht aan en besloot de 76-jarige man aan een blaastest te onderwerpen. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau wees uitgebreide ademanalyse uit dat de man 445 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt.