Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


29 juli 2005


NUNSPEET - Drie boetes voor bromfietser


De politie heeft donderdagmorgen (28/07) op de kruising Eperweg/F. A. Molijnlaan een 18-jarige bromfietser uit Gouda gecontroleerd die later enkele boetes kreeg. De politie zag de man rond 11.30 uur rijden met achterop een maatje. Beiden droegen geen helm. Bij aanhouding door de politie wilde de bestuurder er vandoor gaan. De politie voorkwam dit door de politieauto voor de bromfiets te zetten. Controle wees uit dat de bestuurder zich niet kon legitimeren en bovendien was de bromfiets niet verzekerd. Dit leverde hem drie bekeuringen op.


PUTTEN - Venten zonder vergunning


De politie heeft donderdagavond (28/07) in de Kerkstraat twee inwoners (19 en 23 jaar) uit Den Haag aangehouden die aan het venten waren zonder de vereiste vergunning. De politie zag rond 19.10 uur dat het tweetal wafels verkocht en controle wees uit dat zij geen ventvergunning hadden en ook niet hadden aangevraagd. Beiden kregen een proces-verbaal en de 23-jarige nog één voor het in het bezit hebben van een geldig legitimatiebewijs.


HARDERWIJK - Man uit Zeewolde mishandeld


Een 23-jarige man uit Zeewolde is donderdagmiddag (28/07) in de Blauwverversteeg mishandeld. Het slachtoffer werd rond 17.30 uur benanderd door een jongeman, die zei dat de man uit Zeewolde zijn bromfietshelm gestolen zou hebben. Vervolgens gaf hij de man enkele klappen. Hij liep diverse verwondingen in zijn gezicht op. De gealarmeerde politie trof het slachtoffer bloedend aan en bracht hem naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt nog de juiste toedracht van de mishandeling.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --