Gemeente Hardenberg

Juli 2005 - Beter Wonen Vechtdal verhuist naar bedrijvenpark Haardijk

Beter Wonen Vechtdal verhuist naar bedrijvenpark Haardijk

Vrijdag 29 juli 2005

Woningstichting Beter Wonen Vechtdal verhuist in 2007 naar bedrijvenpark Haardijk. Beter Wonen Vechtdal bouwt daar een nieuw kantoor. De woningstichting is nu nog gevestigd aan De Stuwdijk in Hardenberg.

Beter Wonen Vechtdal beheert en verhuurt zon 3500 woningen in de gemeente Hardenberg. Daarnaast ontwikkelt zij op diverse locaties in de gemeente nieuwbouwprojecten.

De woningstichting bouwt een nieuw kantoor op een kavel van 3400 m². De kavel is gelegen op de hoek van de Haardijk en de Rijksweg 34. Op de locatie verrijst een functioneel kantoor dat zal voldoen aan de architectonische eisen die Beter Wonen Vechtdal ook aan haar woningen stelt.

Beter Wonen Vechtdal kiest voor nieuwbouw van het kantoor, omdat zij op de huidige locatie uit haar jasje is gegroeid. Het bedrijvenpark Haardijk is een geschikte locatie, omdat de locatie goed bereikbaar is, een representatieve uitstraling heeft en de mogelijkheid biedt voor de bouw van een functioneel kantoorpand dat kan voldoen aan de gestelde architectonische eisen. Naar verwachting kan Beter Wonen Vechtdal in 2007 vanuit het nieuwe kantoor op bedrijvenpark Haardijk werken.

Het bedrijvenpark Haardijk is een prima ontsloten kwalitatief hoogwaardig bedrijventerrein en is zeer gunstig gelegen aan de kruising tussen de N34 en de N343. De totale oppervlakte is 35 hectare, verdeeld in twee fasen. Het bedrijvenpark biedt volop ruimte aan een breed scala van ondernemingen waaronder kantoren en bedrijven met kantooruitstraling, maar ook de autobranche, perifere detailhandel, lichte industrie en woonmilieuvriendelijke bedrijvigheid.

Het project 'Bedrijventerrein Haardijk' is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Europese Unie en de provincie Overijssel.