Ingezonden persbericht


108 Wijkziekenverzorgenden Thuiszorg Groningen krijgen hogere salarisschaal

De 108 wijkziekenverzorgenden van Thuiszorg Groningen worden met terugwerkende kracht tot 2003 ingedeeld in een hogere salarisschaal. Dat is de uitkomst van een bezwarenprocedure die ABVAKABO FNV heeft gevoerd voor een groot deel van deze groep werknemers. ABVAKABO FNV vindt dat met deze uitkomst de zwaarte van de functie van de wijkziekenverzorgenden recht wordt gedaan en is tevreden met het bereikte resultaat.

In 2003 is een nieuw functiewaarderingssysteem voor de Thuiszorg ingevoerd. Thuiszorg Groningen heeft de functie van wijkziekenverzorgende daarop ingedeeld in functiegroep 35 (maximumsalaris ¤ 2083,-- per maand). Dat leidde tot veel onrust en ontevredenheid bij de wijkziekenverzorgenden, die daarop met ondersteuning van juridisch medewerkers van ABVAKABO FNV massaal bezwaar hebben aangetekend.

In juni heeft de bezwarencommissie van Thuiszorg Groningen, in aanwezigheid van tientallen wijkziekenverzorgenden, de zaak behandeld. Op 19 juli heeft de bezwarencommissie uitspraak gedaan en het bezwaar grotendeels gegrond verklaard. Op basis hiervan heeft de directie van Thuiszorg Groningen deze week medegedeeld de functie in te delen in functiegroep 40 (maximumsalaris ¤ 2299 per maand).

De werknemers en ABVAKABO FNV zijn tevreden met dit resultaat, omdat, naast een betere beloning, de zwaarte van de functie nu op juiste waarde is geschat en de indeling beter overeenkomt met de beloningsverhoudingen in de sector Thuiszorg.

-----------------

Nadere informatie:

William Moorlag, regiobestuurder ABVAKABO FNV
Tel. 06 51218417 / 050 3631808 (W) / 0595 442686 (T)