1e persbericht van vrijdag 29 juli 2005

Eindhoven 29-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling en vernielen ruit

De politie heeft vrijdagochtend rond 0.45 uur op de Raiffeisenstraat een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou rond 23.00 uur een 16-jarige jongen uit Eindhoven op de Halvemaanstraat zonder aanleiding hebben geslagen. Nadat familie van het slachtoffer tussenbeide was gekomen, gooide de verdachte een raam van de woning van de familie kapot. Vervolgens ging hij er vandoor. Surveillerende agenten zagen de man even later op de Dommelstraat. Toen ze hem vroegen naar het incident op de Halvemaanstraat, ging hij er vandoor. Op de Raiffeisenstraat kon hij worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Budel: Lastige man opgepakt

Een man van 36 jaar uit Budel Dorplein is vrijdagochtend kort na middernacht aangehouden op de Nieuwstraat. Hij had daar overlast veroorzaakt in een café en wilde niet voldoen aan het bevel om weg te gaan. Tijdens zijn aanhouding werd de man agressief en wilde een politieman slaan. Onder verzet is hij aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Gemert: Hennepkwekerij ontdekt

In een woning aan de Nieuwstraat is donderdagavond rond 21.00 uur een hennepkwekerij ontdekt. Er stonden ruim 800 planten en de nodige kweekapparatuur op de zolder van het huis. Alles wordt in beslag genomen en zal worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Er is nog niemand aangehouden.

Luyksgestel: Automobilist raakt van de weg

Op de Lommelsedijk is donderdag rond 18.10 uur een 57-jarige automobilist uit Lommel in een bocht de controle over zijn voertuig verloren. Hij kwam aan de overkant van de weg in een weiland terecht. De auto sloeg over de kop. De man is met enkele kneuzingen overgebracht naar het MMC in Veldhoven. Bij hem werd een bloedproef afgenomen om te controleren of de man teveel gedronken had.

Oirschot: Computers gestolen

Bij een inbraak in een school aan de Montfortlaan zijn enkele computers weggehaald. Dat gebeurde vrijdagochtend rond 4.30 uur. Een raam van de school is opengebroken.