Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


29 juli 2005


Varsselder - Bromfietser breekt sleutelbeen

Een 48-jarige Bromfietser uit Emmerich (D) heeft donderdagmiddag (28/7) zijn sleutelbeen gebroken na een val. De man reed rond 15.05 uur over het fietspad van de Berghseweg vanaf Varsselder. Bij de kruising met de Driekoningenweg lag wat grind, waardoor de man met zijn bromfiets onderuit ging. De man werd voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Winterswijk - Verdachten fietsendiefstal aangehouden


Agenten hebben donderdagmiddag (28/7) twee jongens, 13 en 15 jaar, uit Schermbeck (D) aangehouden. Zij worden er van verdacht aan de Kottensweg een fiets weggenomen te hebben. De jongens verklaarden de fiets weggenomen te hebben, omdat ze geen geld meer hadden om thuis te komen. Het tweetal zal worden doorverwezen naar een internationaal jeugdpreventieproject, waar een passende maatregel getroffen zal worden.


Bij het NS station De Huet in Doetinchem zag een agent in burger afgelopen nacht (29/7) een 25-jarige Doetinchemmer met een fiets lopen, terwijl hij de achterzijde omhoog hield. Volgens de man was er zo vaak een fiets van hem gestolen, dat hij er nu zelf maar een fiets wegnam. Hierop werd de man aangehouden. Tijdens de aanhouding trachtte een 18-jarige Doetinchemse, die in het gezelschap was van de Doetinchemmer, dit te belemmeren. Zij kreeg hiervoor een boete. Tegen de 25-jarige man wordt proces verbaal opgemaakt.


Borculo - Geld van bejaarde man weggenomen


Een bejaarde man uit Borculo mist ruim E 400,- nadat hij donderdagmiddag (28/7) een onbekende man aan de deur had gehad die vertelde bankgegevens nodig te hebben.. Hierop gaf de man een mapje met daarin een bankpas en geld. Na het bezoek van de man was het geld weg. De politie is direct met een buurtonderzoek gestart, maar dit heeft jammer genoeg niets opgeleverd. Wel is er een signalement: een gaat om een man van ongeveer 30 jaar oud met een blanke huidskleur en een lengte van ca. 1.90 m. De man droeg een wit t-shirt en een donkere broek. Mogelijk reed hij in een blauwe bestelbus. Mogelijk zijn er mensen die toch iets gezien hebben en weten wie deze man is. Zij worden verzocht contact op te nemen met het politieteam Berkelland via telefoonnummer 0900 8844.


Doetinchem - Diefstal in dienstbetrekking


Agenten hebben donderdag (28/7) jarige Ulfenaar aangehouden op verdenking van diefstal in dienstbetrekking. De man zou de afgelopen maanden bij zijn werkgever in Doetinchem onder meer sigaretten weggenomen hebben. De man werd in verband met het onderzoek in verzekering gesteld.


Betrum - Uitslaande brand in schuur


In een schuur bij een woning aan de Ringwas was donderdagmiddag (28/7) rond 16.25 uur brand ontstaan. Men was in de schuur bezig geweest met las/slijpwerkzaamheden aan een auto. Vermoedelijk is hierdoor de brand ontstaan. De brandweer kon niet voorkomen dat de schuur geheel uitbrandde. De varkensschuur naast de uitgebrande schuur kon behouden blijven en heeft geen schade opgelopen. Vannacht is de brandweer nogmaals uitgerukt omdat er opnieuw vlammen oplaaiden. De brandweer had de brand snel onder controle. De totale schade is niet bekend.


Winterswijk - Politie neemt 125 blaasproeven af


Bij een politieactie donderdagavond (28/7) op verschillende locaties in Winterswijk werden 125 blaasproeven afgenomen. Er had slechts één bestuurder teveel gedronken. Deze bestuurder blies 0,7 prom en kreeg een boete.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Communicatie,

Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --