PERSBERICHT - 2005-07-29

Nieuw toeristisch magazine over Friesland

Friesland heeft een nieuw toeristisch magazine 'Beleef Friesland'. Het sfeervolle magazine verschijnt vier keer per jaar. Doel van het magazine is toeristen en Friezen te informeren over vakantie en vrije tijd in Friesland. Belevenissen van toeristen en ontmoetingen met Friezen staan centraal. Beleef Friesland biedt verder een keur aan tips en tevens kortingen voor lezers.

Het nieuwe magazine is een initiatief van de Stichting Friese VVVs en Fryslan Marketing. Het eerste nummer is voor 1 euro verkrijgbaar bij de VVV-kantoren in Friesland. Fryslân Marketing verspreid het magazine buiten Friesland.

Wapenfeit
Het magazine is een van de eerste wapenfeiten van de Friese VVVs, nadat zij de onderlinge samenwerking een half jaar gelden hebben geïntensiveerd. Het magazine past geheel in de nieuwe Friesland campagne. De internetsite www.beleefFriesland.nl speelt hierin een grote rol. Fryslân Marketing haalt door promotie toeristen naar Friesland en de VVVs ontvangen ze vervolgens in Friesland met goede service en informatie. Het magazine laat zien dat er ieder seizoen in Friesland veel te beleven is.