Universiteit Nyenrode

Alli Nathan benoemd tot Professor of Finance aan Nyenrode


-Persbericht- Breukelen, 28 juli 2005 Mw. dr. Alli Nathan is met ingang van 1 augustus 2005 benoemd tot Professor of Finance aan de Nyenrode Business Universiteit. Alli Nathan kwam in 2001 werken bij het Nyenrode Center for Finance als Associate Professor of Finance. Sindsdien heeft zij op Nyenrode een belangrijke bijdrage geleverd op het gebied van mondiale financiële systemen, investeringen en internationale financiering.

Mw. Nathan behaalde een MSc in Mathematics en een MBA in Industrial Relations aan de Universiteit van Madras, India, evenals een PhD in Finance & Financial Economics aan de Queens University in Canada. Voor ze bij Nyenrode kwam werken, maakte ze deel uit van de Faculty of Management aan de Universiteit van Calgary, Canada. Professor Nathan is gespecialiseerd in internationale financiële markten en instellingen, evenals in internationale risicofactoren, oplossingen en management, vooral binnen banken en verzekeringsfirmas. Samen met professor André Thibeault van het Nyenrode Center for Finance maakt ze deel uit van het ontwikkelingsteam van BANKMOD en INSURANCEMOD, beide computersimulaties die speciaal ontworpen werden om gebruikt te worden bij het onderwijzen van financieel en risicomanagement in respectievelijk banken en verzekeringsmaatschappijen.

Haar huidige onderzoeksprogramma richt zich op kwesties met betrekking tot wettelijke voorschriften, kapitaal en risicomanagement binnen financiële instellingen en markten. Het doel van het onderzoek is om potentiële synergieën te identificeren in de functies, producten en processen van financiële dienstverleners, met name binnen de context van fusies en overnames, innovaties in de distributie van financiële producten en diensten, evenals risicomanagement en risico-overdracht door financiële instellingen aan kapitaalmarkten. Een gerelateerd interessegebied is de bijdrage van financiële systemen aan de groei en ontwikkeling van opkomende economieën, in het bijzonder de rol van microfinanciering in zich ontwikkelende markten.

Mw. Nathan heeft zorg gedragen voor het ontwikkelen en aanbieden van cursussen in Global Financial Markets en Bank Financial Management in Canada, Nederland, Polen, Litouwen, Tanzania, het Caraïbisch gebied en China. Haar onderzoek is wereldwijd gepresenteerd tijdens bijeenkomsten en gepubliceerd in talrijke academische en professionele tijdschriften.

Over Nyenrode
Nyenrode Business Universiteit bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt onder meer masterprogrammas aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven, blinkt Nyenrode uit als kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers.


-EINDE PERSBERICHT-

Noot voor de redactie (