Gemeente Tilburg

05416OWT

Datum
29 juli 2005

Werkzaamheden Witbrant West

Stand van zaken

De werkzaamheden voor het woonrijp maken van uw wijk zijn de afgelopen maanden flink gevorderd. In de Wolvegastraat en de Wittemstraat zijn onlangs de neerklapbare paaltjes in de woonpaden geplaatst. Op de straatnaamborden en de bomen na, zijn deze straten gereed. In verband met de bouwvakvakantie liggen de civieltechnische werkzaamheden stil tot maandag 15 augustus. De werkzaamheden aan het groen gaan tijdens de vakantieperiode wel door.

Werkzaamheden vóór bouwvak
Voor de bouwvakvakantie zijn de parkeergedeeltes van de Weerselostraat en de Wijboschstraat tot en met de Waardenburgstraat afgerond. Ook het straatwerk langs de Witbrantlaan West is klaar. Op wat kleine zaken na, is nu driekwart van de geplande civiele werkzaamheden gereed.

Werkzaamheden na de bouwvak
Na de bouwvakvakantie, maandag 15 augustus, wordt de Waardenburgstraat aangepakt. Deze werkzaamheden duren zo´n acht weken, tot ongeveer begin oktober.

In september/oktober wordt aan de rijbaan van de Witbrantlaan West gewerkt. De weg wordt dan van een asfaltdeklaag voorzien, er worden een aantal verkeersdrempels aangebracht, een T bushalte geplaatst en de bussluis wordt definitief ingericht.

Groenwerkzaamheden
Naast de civieltechnische werkzaamheden is de groenaannemer van de gemeente volop bezig met werkzaamheden aan het openbare groen. Parkstrook Oost en Midden zijn momenteel in uitvoering. Met graafmachines worden er grondwerkzaamheden verricht. Er worden wadi´s (ondiepe sloten om het regenwater op te vangen) aangelegd en van de vrijgekomen grond worden verhogingen gemaakt. Daarna wordt alles ingezaaid en wordt er verharding aangelegd. Vanaf half november wordt de beplanting aangebracht. Ook de speeltoestellen worden in het najaar geplaatst. Alle werkzaamheden, civiel en groen, zijn rond eind december gereed.

Meer informatie
Hebt u nog vragen of opmerkingen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met:
. over de civieltechnische werkzaamheden, Marcel Heijmans via telefoonnummer 013 540 81 17 (bereikbaar vanaf maandag 15 augustus);
. over de groenwerkzaamheden, Cees van de Pol via telefoonnummer 013 542 87 96.

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan wegen en groen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl

Bezoekadres
Eikenbosch 47

Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer
013 540 81 17
Faxnummer
013 540 83 83

---- --