Politie Zuid-Holland-Zuid

29/7 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

29-07-2005 - persberichten district II

PEPPERSPRAY
KINDERDIJK Een 19-jarige vrouw uit Tsjechië is op donderdagmorgen 28 juli aangehouden omdat zij een busje pepperspray in haar tas had. Dit is verboden in Nederland. De politie ging die ochtend af op een overlastmelding. Een burger meldde de overlast op een parkeerterrein aan de Smitsweg. Daar stond een auto met daarin de vrouw en nog twee mannen die overlast zouden veroorzaakten. De politie vroeg de mensen naar hun id-bewijzen. Na dit in te hebben gezien, doorzochten zij de auto met toestemming van de bestuurder. In een tas van de vrouw werd het busje pepperspray aangetroffen. De vrouw werd na verhoor heengezonden. Ze betaalde een boete van 100 euro. Het gezelschap heeft daarna hun reis vervolgd richting Frankrijk.

DIEFSTAL MET GEWELD
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GORINCHEM In een kledingwinkel aan de Haarstraat heeft op donderdag 28 juli tussen 13.45 en 14.00 uur een diefstal met geweld plaatsgevonden. Er kwam een vrouw alleen in de winkel en daarna volgde nog een vrouw met een jonge man. Opvallend was dat dit koppel een grote doos bij zich had. De vrouw die alleen was, vroeg de verkoopster iets over een rok. Terwijl de verkoopster met deze klant bezig was, zag zij hoe de vrouw en de jonge man de doos vollaadden met spijkerbroeken. De verkoopster werd zo boos dat zij er op af ging. Er volgde wat duwen en trekken waarop de jonge man de verkoopster diverse keren hard met de doos in het gezicht slaat. In de doos bleek een pedaalemmer te zitten waarin weer de spijkerbroeken zaten. Het deksel schoot tijdens het slaan door de jongen los. Hij pakte daarop dat deksel en gooide het naar de verkoopster die het in haar gezicht kreeg. Daarna verlieten de vrouw en de jongen de winkel, zonder doos maar mét pedaalemmer met daarin de spijkerbroeken. De twee renden weg in de richting van de Vijfzinnenstraat. De vrouw die vlak voor de diefstal alleen binnenkwam, vertrok zonder haar identiteit achter te laten. De politie vermoedt dat zij er was om de verkoopster af te leiden.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze diefstal met geweld. De vrouw die samen met de jongere man binnenkwam, had opvallend rood krullend lang haar. Ze was klein, normaal postuur en haar leeftijd wordt tussen de 35 en 40 jaar geschat. De jongen was lang, rond de 18 jaar, had blond kort haar en een normaal postuur. Van de derde vrouw is geen duidelijk signalement bekend. De politie roept getuigen en/of mensen die meer weten van deze personen/dit incident op contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

SLOK TEVEEL OP
ALBLASSERDAM De politie heeft in de nacht van vrijdag 29 juli een 39-jarige man aangehouden op de kruising Grote Beer/Helling/R915 in Alblasserdam. De politie reed vlak daarvoor over de Edisonweg toen hen een auto tegemoet kwam zonder kentekenplaat. Om dit voertuig te controleren, keerde de politie. Er volgde een achtervolging. De man stopte uiteindelijk op eerdergenoemde kruising. Hij stopte en ging direct op de bijrijderstoel zitten. Vervolgens stapte hij uit, stapte weer in en deed de portieren op slot. Na enig aandringen ontgrendelde de man toch de portieren en werd hij aangehouden. Het bleek dat de man teveel had gedronken. Op het bureau blies hij boven de streep (605 ugl). Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

LEKKE BAND
PAPENDRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 29 juli een 37-jarige man uit Papendrecht aangehouden op het Zonnedauw. De politie zag de man rijden op de Burgemeester Keijzerweg. De man reed met een lekke rechtervoorband. Hij stopte echter niet maar reed op het gemak door. De man reed de gehele band eraf en ging op de velg verder. De politie liet de wagen stoppen. De man moest blazen. Hij blies een alarm. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur . Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

TE SNEL
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft op donderdag 28 juli van 19.45 tot 22.15 uur een radarcontrole gehouden op de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam. Er werden 395 voertuigen gecontroleerd. 111 voertuigen reden te snel. Dit is bijna 30 procent van het aantal gecontroleerde voertuigen. De hoogst gemeten snelheid was 101 kilometer per uur. Gezien het hoge aantal te hardrijders, zal de politie de radarcontrole herhalen.

AANRIJDING
ALBLASSERDAM De politie heeft in de nacht van vrijdag 29 juli een 19-jarige man uit Alblasserdam aangehouden op het Scheldeplein. De jongeman had een aanrijding veroorzaakt voor een horecagelegenheid maar had daarna de plek van de aanrijding verlaten. De geparkeerde auto van een 29-jarige Alblasserdammer was aan de achterzijde aangereden. Dit was veroorzaakt door de 19-jarige die na de aanrijding achter de horecagelegenheid was gaan zitten. De veroorzaker werd door getuigen herkend. De jongeman bekende alles. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.