Politie Zuid-Holland-Zuid

29/7 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

29-07-2005 - persberichten district I

POGING DIEFSTAL MET GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmiddag 28 juli een 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van een poging diefstal met geweld op 15 juli j.l. Een 78-jarige vrouw was die dag in haar woning aan de Weda toen een man plots in haar huis stond. Hij kwam vermoedelijk via een openstaande keukendeur binnen. De man eiste de portemonnee van de vrouw. Toen zij die niet wilde geven, pakte de man haar krachtig vast en liet niet los. Hij dreigde woordelijk met een mes. De vrouw wist zich alsnog los te krijgen. De man vluchtte. Aan de hand van een duidelijk signalement kon de politie de man donderdagmiddag op de Callistolaan aanhouden. De vrouw heeft aangifte gedaan.

DIEFSTAL
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op donderdagavond 28 juli drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal. Het gaat om een 21-jarige man uit Oss, een 37-jarige man uit Schiedam en een 38-jarige man uit Spijkenisse. De politie kreeg de melding van een drietal mannen dat aan het inbreken zou zijn in boten op een scheepswerf aan de Nieuwe Bosweg. Ter plaatse bleek dat de mannen waren weggevaren richting Alblasserdam. De politie wist de mannen aan te houden toen zij aan wal gingen aan de waterkant langs de Noord. In de boot lag zon 300 meter laskabel/luchtslang. Dit bleek vlak daarvoor gestolen op de scheepswerf aan de Nieuwe Bosweg. De kabels zijn direct terug bezorgd bij de rechtmatige eigenaar. De verdachten werden ingesloten.

GEEN HELM
DORDRECHT De politie heeft donderdagavond 28 juli een 40-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Blekersdijk. De politie zag de man op een bromfiets rijden zonder helm. De politie hield de man staande. Hij sprak met dubbele tong en bloeddoorlopen ogen. De man bekende direct alcohol te hebben gedronken. Na het checken van de gegevens bleek de man gesignaleerd te staan voor een openstaande straf. Er werd direct overgegaan tot aanhouding van de man. Op het bureau moest de man blazen. Hij blies ver boven de streep; 1060 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur. Uit nader onderzoek bleek ook nog dat de bromfiets waar hij op reed, gestolen was. De gestolen bromfiets kon worden gekoppeld aan een aangifte van diefstal van een bromfiets uit 2001. De rechtmatige eigenaar van het voertuig zal op de hoogte worden gebracht.