Gemeente Roermond

Verslaafden houden Roermond schoon

Verslaafden worden in Roermond ingezet bij het schoonhouden van de stad. Maximaal 12 verslaafden kunnen deelnemen aan het Zwerfvuilproject dat wordt bekostigd met behulp van lokale en provinciale middelen.

Het Zwerfvuilproject van de gemeente Roermond activeert mensen die bijstandsgerechtigd zijn en een verslavingsproblematiek hebben. Doel van dit project is het aanbieden van werk aan verslaafden zodat zij weer kunnen participeren in onze samenleving. Bijkomstig voordeel is dat de verslaafden op deze manier een dagritme ontwikkelen.

Met name de veiligheidsbeleving van de deelnemers én van de buurtbewoners wordt dankzij deze projecten sterk verbeterd. Het project biedt voor verslaafden een kans om gezien te worden als werkploeg in de wijk waarbij niet de link wordt gelegd met het stigmatiserende beeld over verslaafden. Hierdoor krijgen verslaafden (weer) een dagritme en meer eigenwaarde. Dankzij het zwerfvuilproject wordt Roermond meer leefbaar en schoner waardoor het gevoel van sociale veiligheid toeneemt. Publicatiedatum: 28.07.2005 Bijgewerkt: 28.07.2005