Provincie Zuid-Holland

Negatief zwemadvies Dobbeplas te Nootdorp ingetrokken

De provincie Zuid-Holland heeft het negatief zwemadvies voor de Dobbeplas te Nootdorp ingetrokken. De eerder vastgestelde concentratie blauwwier is sterk verminderd. Er zijn bovendien geen nieuwe gezondheidsklachten meer gemeld.

Het ontraden van zwemmen vanaf 23 juni jl. gebeurde op grond van diverse gezondheidsklachten in relatie tot de hoeveelheid blauwwieren. De provincie raadt de zwemmers - zoals altijd - aan geen oppervlaktewater in te slikken. Dat verhoogt de kans op gezondheidsklachten.

De negatieve zwemadviezen voor de zwemwaterlocaties Kraaiennest bij De Lier, Plas Europapark te Alphen aan den Rijn en het Spui bij Oud-Beijerland, blijven van kracht. De waterkwaliteit van de overige zwemlocaties in de provincie Zuid-Holland is voldoende tot goed.

Actuele informatieOp de provinciale website www.zuid-holland.nl en via de zwemwatertelefoon (070 44175 50) is actuele informatie over alle Zuid-Hollandse zwemlocaties te vinden. De zwemwatertelefoon is op werkdagen te bereiken tussen 08.30 - 16.30 uur.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22