Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 29 juli

Alkmaar 29-07-2005 - 14.30 uur

Hond door warmte bevangen

De Koog, donderdag 28 juli 2005.

Donderdagmiddag werd een hond van een wisse dood gered. Het dier werd aangetroffen in een personenauto die geparkeerd stond op een parkeerterrein aan de Schumakersweg. Het dier was door de warmte bevangen en lag in shocktoestand tussen de voor- en achterstoelen. Omdat een zoektocht naar de eigenaar zonder resultaat bleef werd een raampje man de auto vernield waarna de hond uit de auto werd gehaald en gekoeld kon worden. Een medewerkster van een dierenpension heeft zich over het dier ontfermt. Aan het begin van de avond meldde de eigenaresse zich. Zij was de hele dag in het Tropisch Zwemparadijs geweest en had niet in de gaten gehad dat het zo warm was. Samen met de eigenaresse werd een dierenarts geconsulteerd. De hond verkeerde nog steeds in shock en moest aan het infuus. De eigenaresse realiseerde zich dat zij erg nalatig was geweest met betrekking tot de verzorging van haar hond.

Branden in Spoorbuurt

Alkmaar, vrijdag 29 juli 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd op verschillende plaatsen in de Spoorbuurt brand gesticht. Kort na 02.00 uur werd een brand gemeld in de Spoorstraat. Hier bleek een motor in brand te staan. Kort daarop werden nog twee brandende motoren aangetroffen op de Snaarmanslaan. Ruim een uur later werd op het Zevenhuizen een brandende bromfiets aangetroffen. Tot slot werden twee brandende autos aangetroffen op de Tuinstraat. Bij een auto die geparkeerd stond op het parkeerterrein aan de Uitweg werd een begin van brand ontdekt. Alle branden zijn door de brandweer geblust. De bij de branden betrokken voertuigen raakten allen beschadigd. Op dit moment is nog niet bekend of alle branden zijn gepleegd door dezelfde dader(s). De politie stelt een onderzoek in. Zij wil graag in contact komen met mensen in tussen 02.00 en 05.00 uur personen hebben gezien in de Spoorbuurt of op het Zevenhuizen, die mogelijk iets met deze branden te maken hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Vader en zoon mishandeld.

Alkmaar, donderdag 28 juli 2005.

Donderdagmiddag zijn een jongen en zijn vader, respectievelijk 17 en 62 jaar oud en afkomstig uit Alkmaar, mishandeld door twee onbekende personen. Dit gebeurde bij een bedrijf aan de Marconistraat. De twee slachtoffers werden door één van de daders aangevallen nadat zij hadden gevraagd of hij zijn auto even aan de kant wilde zetten. Beide werden in het gezicht geslagen waarna de verdachte wegliep. Even later kwam hij terug samen met de andere verdachte. Ze sloegen beide slachtoffers met een grote tang op het hoofd en vernielden hun fietsen door er met een auto over heen te rijden. Vervolgens verdwenen beide daders. Vader en zoon zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zij hadden verwondingen aan hun hoofd.

Dief ingesloten

Bovenkarspel, donderdag 28 juli 2005.

Donderdagmiddag werd een 25-jarige man uit Grootebroek aangehouden op het erf van een woning aan de Graaf Willemstraat. De bewoner zag dat de man drie kratten bier wilde wegnemen uit zijn schuur. Toen hij aan de verdachte vroeg waar hij mee bezig was zei de man dat het een vergissing was. De bewoner bedacht zich geen moment, sloot de dief op in het schuurtje en belde de politie. Die heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed van alcohol.

Den Helder, donderdag 28 juli 2005.

Donderdagavond werd een 25-jarige bromfietsbestuurder uit Den Helder aangehouden op de Waddenzeestraat. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 435 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Alkmaar, donderdag 28 juli 2005.

Op de Nollenweg werd een 24-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Volgens zijn zeggen was hij door een ziekte fysiek niet in staat om een blaasproef af te leggen. Hij wenste geen medewerking te verlenen aan een bloedproef om op deze wijze het alcoholpromillage vast te stellen. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Egmond aan de Hoef, vrijdag 29 juli 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 30-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Kolonel Sneepweg. Bij controle bleek namelijk dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 670 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd.

Hoorn, vrijdag 29 juli 2005.

Op de Nieuwe Steen werd een 41-jarige man uit Wognum aangehouden. Hij reed daar als bestuurder van een auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 530 ug/l.

Diezelfde nacht werd op de Nieuwe Steen een 41-jarige man uit Wognum aangehouden. Hij reed daar als bestuurder van een auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 530 ug/l.

Kort daarop werd op het Dampten een 20-jarige autobestuurder uit Hoorn aangehouden. Ook bij hem werd alcoholgebruik geconstateerd. Hij blies 560 ug/l.

Egmond aan Zee, vrijdag 29 juli 2005.

Op de Zeeweg werd een 18-jarige autobestuurder gecontroleerd op alcoholgebruik nadat hij met zijn auto van de weg was geraakt. Hij bleek alcohol te hebben gedronken en blies 400 ug/l. Bij het eenzijdige ongeval raakte niemand gewond.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding.

Alkmaar, donderdag 28 juli 2005.

Donderdagavond moesten twee bestuurders van personenautos, een 36-jarige man uit Alkmaar en een 32-jarige inwoner van Schagen, hun rijbewijs inleveren na een snelheidsovertreding. Beiden reden over de Rijksweg A9 op een gedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 100 km/u. De snelheid van beide auto werd vastgesteld op 160 km/u. Omdat er sprake is van een snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km/u werd het rijbewijs van deze bestuurders ingevorderd.

Drie gewonden bij aanrijding

Egmond aan de Hoef, donderdag 28 juli 2005.

Donderdagavond raakten drie personen gewond bij een aanrijding op de kruising van de Hoeverweg met de Kolonel Sneepweg. De bestuurster van een personenauto, een 22-jarige vrouw uit Alkmaar reed met haar auto over de Kolonel Sneepweg en verleende een bestel busje op de eerder genoemde kruising geen voorrang. Door de aanrijding belandde de aangereden auto enkele tientallen meters verder in een sloot. De bestuurder van deze auto, een 40-jarige man uit Anna Paulowna en een passagier, een 41-jarige vrouw uit Schagerbrug raakten gewond en zijn onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De bestuurster uit Alkmaar werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Beverwijk.

Snelheidscontrole

Oosterblokker, vrijdag 29 juli 2005.

Vrijdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Oosterblokker. Tijdens deze controle passeerden 47 voertuigen het meetpunt. Zeven van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 50 km/u.

Getuigen brandstichting horecabedrijf gezocht

Alkmaar, vrijdag 29 juli 2005.

Woensdagmorgen omstreeks 05.25 uur ontdekte een krantenbezorger dat er brand was uitgebroken op het dak van een horecabedrijf aan de Olympiaweg. Het bleek dat de brand woedde op het dak van het gebouw. De politie is op zoek naar getuigen van deze vermoedelijke brandstichting.

Mensen die op de Hoeverweg reden in de nacht van dinsdag op woensdag tussen 5.00 en 6.00 uur en iets verdachts hebben gezien op of rondom het parkeerterrein aan de zijde van het Wielerstation, worden verzocht de politie te bellen. Zij kunnen bellen met de recherche in Alkmaar, tel: 0900 - 8844 (lokaal tarief).