Gemeente Westervoort

week 31 voor de editie van 3 AUGUSTUS 2005 Geboren

Op 24 juli 2005 is geboren: Dennis, zoon van G.J. Merkus en D.J.G.M. Kniest.


* Emmerik 76, verbouw/uitbreiding woning

* Wolter Visscherstraat 1 t/m 19, 21, 23 en Van der Hoevenstraat 2 t/m 10, 37 t/m 41, 63 t/m 83, deels vernieuwen van 40 bergingen vergunningen, dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht Vindt in principe om de 2 weken plaats in elke even week op dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur. Op de maandag daarvoor kunt u de agenda inzien bij de afdeling Publiekszaken. Meer informatie over de aanvragen kunt u krijgen bij de afdeling Ruimte & Samenleving, tel. Waarschuwing!
Uit politie rapportage en klachten van diverse pachters van gronden in de uiterwaarden blijkt dat veel hondenbezitters hun dieren uitlaten in de weilanden gelegen tussen de Rijndijk en de rivier, die in pacht zijn gegeven door de domeinen. De pachters ondervinden grote schade wanneer de hondenbezitters hun dieren "de vrijheid"geven om over en door hun pachtgronden te struinen, met name als daar vee - paarden, veulens, kalveren etc. - is ingeschaard. Het vee wordt opgejaagd en zelfs aangevallen met als gevolg uitbraak van vee waardoor het verkeer op de dijk als ook het vee zelf in gevaar worden gebracht. Het is voor iedereen duidelijk dat alléén en uitsluitend de honden mogen worden uitgelaten langs en op de dijk en dat daar de aanpalende percelen, die overigens duidelijk door een hekwerk of afrastering zijn gemarkeerd, niet toe behoren. Ook het schouwpad langs de sloot is geen openbare honden uitlaatplaats ! Ook het werpen van ballen, stokken, ijzeren voorwerpen etc in de weilanden naar het aldaar grazend vee is een volstrekt verwerpelijk activiteit die niet getolereerd zal worden Zowel politie als ook de milieu- ambtenaar zal nauwlettend de zaak in de gaten houden en zonodig direct verbaliserend optreden.

Doe altijd aangifte!

Stelt u zich eens voor: er wordt bij u ingebroken, uw portemonnee wordt op straat gestolen, of uw autoradio ontvreemdt. Doe in dat geval altijd aangifte! Óók als het in uw ogen misschien om een 'klein' misdrijf gaat waarbij u weinig schade heeft geleden. Want alleen wanneer de politie op de hoogte is van misdrijven kan ze er wat aan doen.

Samen met burgers en het bedrijfsleven wil de overheid Nederland nog veiliger maken. Om de veiligheid te vergroten worden overlast en geweld op straat en criminaliteit aangepakt. U kunt ook een bijdrage leveren. Bijvoorbeeld door altijd aangifte te doen. Meer aangiftes en meldingen geven de politie namelijk een beter beeld van de criminaliteit in Nederland waardoor ze doelgerichter en efficiënter te werk kan gaan. Zo kunnen criminele activiteiten beter worden voorkomen én wordt de pakkans van daders groter. Door aangifte te doen werken u en de overheid dus sámen aan een veiliger Nederland.

Zonder aangifte geen zaak
Zonder aangifte geen zaak: alleen wanneer er een duidelijke aangifte is, kan de politie een dader gericht opsporen, oppakken en voor de rechter brengen en ook gestolen spullen opsporen. Door aangiftes weet de politie wat er speelt en waar ze op moet letten. Zo weet de politie welke wijken bijvoorbeeld onveilig zijn of dreigen te worden en kan ze actie ondernemen. Uw aangifte is dus belangrijk!

Betere behandeling en afhandeling
Om ervoor te zorgen dat het aangifteproces optimaal verloopt, gaat de politie nog meer aandacht besteden aan de aangiftebehandeling (het opnemen van een aangifte) en de afhandeling ervan. De politie werkt hiertoe aan de professionalisering en standaardisering van het aangifteproces. Een voorbeeld daarvan is betere communicatie van de politie met slachtoffers. De politie zal duidelijk laten weten wat zij gaat doen met de aangifte (kan er wel of geen onderzoek gestart worden). Het is voor een slachtoffer van een misdrijf immers belangrijk om te weten wat de politie doet met een melding of aangifte. Ook geeft de politie (i.s.m. Slachtofferhulp) tips en hulp aan slachtoffers. Tegelijkertijd werkt de politie aan het standaardiseren van het aangifteproces in alle politieregio's. Hierdoor wordt het makkelijker om gestolen goederen of bijvoorbeeld een duidelijk signalement van een dader tussen politieregio's uit te wisselen, waardoor een netwerk van daders opgespoord kan worden.

Tips

* Betrapt u een dader op heterdaad, probeer dan zijn of haar uiterlijke kenmerken goed te onthouden, of schrijf een kentekennummer op.

* Zorg dat u beschikt over een duidelijke omschrijving van waardevolle bezittingen. Zo'n omschrijving kan de opsporing van spullen makkelijker maken. Noteer bijvoorbeeld de gegevens van uw laptop, laat uw fiets graveren (en schrijf het nummer ergens op!), of maak foto's van kostbare en/ of dierbare bezittingen.

Hoe doe ik aangifte?

* Persoonlijk
U kunt naar het politiebureau gaan om persoonlijk aangifte te doen of een melding te maken. Dit kan in alle gevallen.
* Via internet
Een nieuwe en snelle manier om aangifte te doen is aangifte via internet (www.politie.nl). Dit kunt u doen bij kleine misdrijven waarbij het niet waarschijnlijk is dat de dader kan worden opgespoord maar waarbij wél een proces-verbaal nodig is (bijvoorbeeld een verzekeringsclaim). Denk aan diefstal (uit/vanaf een auto, van een fiets, of van een bromfiets), winkeldiefstal, of vernieling (bijvoorbeeld van een auto of een goed).
* Telefonisch
0900-8844: dit nummer kunt u gebruiken voor alle informatie. Bij enkele korpsen is het nu al mogelijk om telefonisch aangifte te doen. Vanaf 2006 zal dat mogelijk zijn in alle politieregio's.

Aangifte doen
U kunt aangifte doen in alle gevallen waarin u slachtoffer bent.

Melden
U kunt verdachte zaken of misdrijven altijd melden, ook zaken waar u zelf niet bij betrokken bent. Bel dan 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Voor meer informatie
Over het belang van aangifte doen en maatregelen die de overheid neemt om Nederland veiliger te maken: www.nederlandveilig.nl . Kijk ook op www.politie.nl
In Westervoort zijn we heel goed bezig wat sporten betreft. Maar het kan nog beter; er zijn groepen die minder vaak sporten. augustus met de FLASH! -actie zul je merken dat het niet zo moeilijk is om de norm van 5 keer per week een half uur bewegen te halen!

Actiemomenten

* Neem voortaan de trap in plaats van de lift
* Ga een avond dansen op uw favoriete muziek
* Stoeien met (klein)kinderen

* Stel de kaartclub voor om te beginnen met een half uur samen te fietsen of te wandelen

* Het kan best: met kinderen in de buurt tikkertje, boompje verwisselen of zo'n ander ouderwets spel