Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 29 juli 2005

Bekeuringen bij verkeerscontroles

TILBURG In Rijen heeft de politie gisteren een rijdende verkeerscontrole gehouden. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven:

2 voor het niet dragen van de helm


1 voor negeren van een rood licht bij spoorwegovergang


1 voor parkeren waar dit niet mag.

DONGEN Bij een verkeerscontrole op diverse locaties in Dongen heeft de politie gisteren 9 bekeuringen uitgeschreven:


2 x voor niet handsfree bellen


1 x voor het niet dragen van de helm op een bromfiets


2 x voor het rijden in verboden richting


1 x overtreden maximum snelheid op bromfiets (66 waar 45 is toegestaan)


2 x parkeerverbod


1 x hond niet aangelijnd uitlaten.

99 snelheidsbekeuringen

OOSTERHOUT De politie heeft gisteren op drie locaties in Oosterhout een snelheidscontrole gehouden. Dat gebeurde aan de St. Antoniusstraat, de Hoogstraat en de Provinciale weg in Oosteind.

St. Antoniusstraat: 1499 passanten, waarvan er 46 te hard reden. Hoogste gemeten snelheid 80 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Hoogstraat: 587 passanten, waarvan er 14 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid 74 kilometer per uur terwijl de maximum snelheid 50 kilometer bedraagt.

Provinciale weg Oosteind: 451 passanten. Er reden 39 weggebruikers te hard. Hoogst gemeten snelheid 75 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.

Man uit Dongen rijdt door na aanrijding

DONGEN Aan de Monseigneur Nolenslaan in Dongen veroorzaakte een 21-jaruige man uit deze plaats een aanrijding. Hij reed met zijn auto op een rotonde en na de aanrijding reed hij weg zonder zijn identiteit achter te lasten. Kort na de aanrijding kon de boosdoener worden aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol. Een arts heeft van de man een bloedproef afgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Politie haalt dronken automobilist achter stuur vandaan

OOSTERHOUT Aan de Vijf Eikenweg in Oosterhout hebben agenten gisteravond omstreeks vijf over halfzeven een 35-jarige man uit Oosterhout aangehouden nadat bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn personenauto zat. In het politiebureau blies de man iets meer dan 1.55 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage heeft de politie het rijbewijs van de man ingevorderd. Verder kreeg de man een rijverbod van zeven uur en maakt de politie proces-verbaal tegen hem op.

TERHEIJDEN Aan de Hulsdonk in Terheijden hebben agenten vannacht om vijf over halftwee een 36-jarige man uit Terheijden aangehouden. Bij het zien van de politie probeerde de man er met zijn auto vandoor te gaan. Als agenten de man aanhouden blijkt hij onder invloed van alcohol. In het politiebureau blies de man bijna 0.70 promille. Hij kreeg een rijverbod van twee uur. Verder werd het rijbewijs van de man ingevorderd en maakt de politie proces-verbaal op.

Winkeldiefstal

TILBURG In een doe-het-zelfzaak aan de Eerste Zeine in Waalwijk hebben agenten gisteravond rond de klok van acht uur een 23-jarige man uit Waalwijk aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van een set deurklinken. De Waalwijker is in verzekering gesteld. Hij staat bij politie en justitie geregistreerd als veelpleger. Conform het voor veelplegers geldende protocol wordt de verdachte na het politieonderzoek ter beschikking van het Openbaar Ministerie gesteld. Veelal betekent dit dat de veelpleger tot de zaak voor de rechter komt in voorlopige hechtenis blijft.

Waalwijks meisje vernielt auto

WAALWIJK Aan de Victoriastraat in Waalwijk hebben agenten gisteravond, even voor middernacht, een 15-jarig meisje uit Waalwijk aangehouden. Zij bekraste een geparkeerde auto. Dit werd gezien door de eigenaar, die de politie alarmeerde. De politie maakt tegen het meisje proces-verbaal op.

Auteur: Carel Bouman