Gemeente Assen


Rotonde in turbo uitvoering

Assen, 29 juli 2005

De reconstructie van de Kloosterveenrotonde tot een turborotonde is volgens planning vóór de bouwvakvakantie afgerond. Het principe van een turborotonde is dat de verkeersstromen vóór de rotonde gescheiden worden en op de rotonde gescheiden blijven. Er zijn extra rijstroken aangelegd zodat het doorgaande verkeer vlotter langs de rotonde kan rijden.

Met de verdubbeling van de Balkenweg en de aanleg van de bypasses bij de Kloosterveenrotonde vindt er tijdens de ochtend- en avondspits in de komende jaren een goede doorstroming plaats.

Ook is voor de fietsers, die richting het recreatiegebied Baggelhuizen willen, een fietspad aangelegd aan de westkant van de Prof. Prakkeweg. De gemeente is nog in overleg met de bewoners van de Sterrenbeeldenbuurt om het fietspad door te trekken langs de Aquarius. Streven is om dat fietspad dit najaar aan te leggen.

Assen koerst aan op een bereikbare stad. Assen is de laatste jaren flink gegroeid. En de ambitie is daar de komende jaren mee door te gaan. Meer mensen, meer bedrijven: dat betekent meer verkeer. Dan is het belangrijk ervoor te zorgen dat Assen goed bereikbaar blijft, voor auto, fiets en openbaar vervoer. Dat is een sterk punt van Assen en dat moet zo blijven en dus is (ook) dit thema opgenomen in de visie Assen Koerst. De programmagroep 'Bereikbaarheid' zorgt hiervoor. De reconstructie van de rotonde en de aanleg van het fietspad dragen bij aan het programma 'Blijvend bereikbaar'. Nu, maar ook in de toekomst.

Glad fietspad

De rotonde