Politie Limburg-Noord

Derde helm mind your head(TM)-project uitgeloofd

Datum: 29-07-2005
Tijd bericht: 14:03
Plaats: Venlo
De derde winnaar van het bromfietshelm-project is bekend. Uit een kleine vijftigtal inzendingen van jongeren uit Noord en Midden-Limburg is de derde van de vier winnaars in het helmproject van de politie Limburg-Noord bekend geworden. Remy van Vugt (16) uit Venlo krijgt een Araihelm aangeboden, in de kleur die hij zelf mocht aangeven. Met het inzenden van zijn antwoorden op de quiz heeft hij een van de vier helmen gewonnen die door de Politie Regio Limburg-Noord zijn uitgeloofd in het twee jaar durende mind your head(TM)-project. Remy wordt woensdagmiddag 3 augustus samen met zijn ouders en broer en zus ontvangen in het regiobureau om de prijs in ontvangst te nemen. Chef Verkeershandhaving Wim Klootwijk overhandigt de helm, die is gesponsord door helmenfabrikant Arai uit Hoevelaken.

In oktober 2003 startte het Verkeershandhavingsteam met het helmproject mind your head(TM). Een project gericht op jongeren die beginnend bromfietser zijn en tevens toekomstig automobilist en die met het deelnemen aan het verkeer per bromfiets zich een bepaalde rijstijl gaan aanmeten. Om hun aandacht te vangen en interesse voor de boodschap te wekken, werd een CD-rom ontwikkeld waarop onder andere met een quiz een helm te winnen is. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen geeft deze CD-rom twee jaar lang uit aan elke jongere die slaagt voor het bromfietscertifikaat. Ieder halfjaar kan een jongere in de politeregio Limburg-Noord een unieke helm winnen, waarvan hij/zij zelf de illustratie mag bepalen.

Het mind your head(TM)-project is met financiële steun van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) tot stand gekomen. Het BVOM heeft ¤ 10.000 ter beschikking gesteld aan elke politieregio. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) voegde er nog eenzelfde bedrag aan toe, zodat het project breed uitgezet kon worden. Bij de start van het mind your head(TM)-project gaf landelijk verkeersofficier Koos Spee aan dat de aandacht voor het speerpunt helm in de meeste regio's achter loopt (zowel in uren als in aantallen pv's). Dankzij de indringende videofilm worden scholieren in het voorgezet onderwijs in de klas met hun neus op de feiten gedrukt, waarbij de docent met de bijbehorende lesbrief een aantal relevante verkeerszaken en technische feiten kan uitleggen.
Helmenfabrikant Arai in Hoevelaken heeft bij de ontwikkeling van het project enthousiast ingespeeld op het concept van het projectplan, door vier helmen als prijs beschikbaar te stellen.

Het project loopt tot 1 oktober 2005, zodat de komende maanden nog een helm gewonnen kan worden.