Simba uit The Lion King treedt op voor Koningin Beatrix

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 29-07-2005 15:42

Amsterdam, 29 juli 2005

Hoofdrolspeler keert voor Koninkrijksspelen terug naar thuisland Curaçao

Danny Yanga die de hoofdrol Simba speelt in The Lion King, verzorgt vanavond tijdens de afsluiting van de Koninkrijksspelen een optreden voor onder anderen Koningin Beatrix. Dit sportevenement, om het jaar georganiseerd op Antilliaanse, Arubaanse of Nederlandse bodem, is bedoeld voor de jeugd van het Koninkrijk der Nederlanden. De Spelen, dit jaar op Curaçao, worden afgesloten met een Cultureel Artistieke Manifestatie door jongeren van Curaçao en Aruba. Een van die jongeren is Danny Yanga, oorspronkelijk afkomstig van Curaçao en daar een grote bekendheid. De Koningin is aanwezig in het kader van haar 25-jarig regeringsjubileum.

In totaal komen 500 jongeren tijdens de Koninkrijksspelen (23 t/m 29 juli) tegen elkaar uit in negen takken van sport. Tijdens de afsluiting van het sportevenement vanavond voeren jongeren het theaterstuk 'Our Choice: to be the best' op: een dialoog gepresenteerd door gebruikmaking van diverse disciplines van theater waaronder dans, zang en muziek. Het gaat om jongeren die op nationaal of internationaal niveau actief zijn en die bestempeld kunnen worden als aanstormend talent.

Thuisland Curaçao
Danny Yanga (22) kreeg in zijn thuisland Curaçao grote bekendheid nadat hij als zanger een nummer 1-hit scoorde op diverse radiostations op de Antillen. Tevens presenteerde hij op het eiland een muzikaal televisieprogramma. Speciaal voor The Lion King is Yanga twee jaar geleden naar Nederland verhuisd. Vanaf het begin speelt Yanga mee in The Lion King (ensemble en understudy Simba) maar sinds mei dit jaar speelt hij acht keer per week de hoofdrol Simba.

Muzikaal theaterspektakel
The Lion King is over de gehele wereld in zeven verschillende landen en negen verschillende theaters te zien. Wereldwijd brachten bijna 30 miljoen mensen een bezoek aan het visuele en muzikale theaterspektakel. In ruim een jaar hebben in Nederland intussen een miljoen mensen de voorstelling gezien. Vorige maand is The Lion King door het publiek uitgeroepen tot Musical van het Jaar.

Kaarten en informatie:
The Lion King is acht keer per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen (di. t/m zat. 20.00 uur / zo. 19.00 uur / matinee za. & zo. 14.00 uur). Kaarten: TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45 cpm) / www.thelionking.nl.
Noot voor de redactie,