Politie Zaanstreek-waterland


20:49 28-JUL-05

VOLENDAM, DIJKGRAAF POSCHLAAN

Politie neemt rijbewijs motorrijder in

De politie heeft het rijbewijs van een 23-jarige motorrijder uit Purmerend ingenomen nadat hij zich op de weg misdragen had. Het rijgedrag van de motorrijder viel surveillerende agenten op toen hij met een andere motorrijder op de Zeddeweg richting bebouwde kom met een geschatte snelheid van ver boven de 100 km per uur reed. Via de dijk ging het tweetal in de richting van Edam waar één coureur waarschijnlijk is afgeslagen. De Purmerender reed binnen de bebouwde kom over de Dijkgraaf Poschlaan met ruim 100 km per uur waarbij hij over de fietsstrook een auto rechts inhaalde. De man werd met een bekeuring en zonder rijbewijs na verhoor heengezonden.

21:37 28-JUL-05
MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG
Alcoholcontrole
Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdagavond tussen zeven en tien uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal hebben 169 bestuurders een blaastest gedaan. Een 63-jarige vrouw uit Middenbeemster blies een indicatie A(lcohol) en moest aan het politiebureau meewerken aan een ademanalyse. Uit de test bleek dat de vrouw anderhalf maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. Zij werd na verhoor met een rijverbod van twee uren heengezonden.
Later in de nacht werd door de surveillancedienst in Edam een 48-jarige man uit Purmerend aangehouden die iets meer alcohol op had dan is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van één uur en een proces-verbaal waarna hij na verhoor het bureau mocht verlaten.

18:10 28-JUL-05
EDAM

Snelheidscontroles

De politie heeft donderdagmiddag bij een snelheidscontrole op de Oosterweg 17 voertuigen op de foto gezet omdat zij te snel voorbij de radarauto reden. Op dit weggedeelte geldt een maximumsnelheid van 60 km per uur. Op de Provincialeweg N247 werd met radarapparatuur de snelheid gemeten van 1840 voorbijrijdende voertuigen die richting Volendam reden. 33 bestuurders hielden zich niet aan de toegestane 80 km per uur. De kentekenhouders kunnen binnenkort een berichtje van het justitieel incassobureau verwachten.

18:14 28-JUL-05
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT

Snelheidscontrole

De politie heeft bij een snelheidscontrole 87 voertuigen gefotografeerd met een hogere snelheid dan de toegestane 50 km per uur voorbij reden. De radarapparatuur en fototoestel stonden opgesteld in Noordelijke richting. Alle overtredingen worden met een acceptgiro afgedaan.

09:56 29-JUL-05
ZAANDIJK

Vermiste man terecht

De sinds dinsdag vermiste 30-jarige Leon Janbroers uit Zaandijk is terecht. Zijn vader heeft hem aangetroffen in Amsterdam.


23:49 28-JUL-05
PURMEREND, DR. J.M. DEN UYLLAAN

Politie pakt fietsendieven

De politie heeft een 21-jarige Amsterdammer en een 20-jarige man uit Purmerend aangehouden die worden verdacht van vernieling en diefstal van fietsen. Een getuige meldde aan de politie dat hij twee mannen fietsen zag vernielen en wegnemen op station Overwhere. De verdachten werden met twee fietsen aangetroffen die gedeeltelijk vernield en vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Eén verdachte legitimeerde zich niet op juiste wijze en had een aangebroken fles bier bij zich. Hiervoor kreeg hij bekeuringen uitgereikt. In afwachting van het verdere onderzoek werden de verdachten ingesloten.

01:44 29-JUL-05
ZAANDAM, DAM

Gewonde door slaan met glas

De politie heeft een 22-jarige man uit Tiel aangehouden die wordt verdacht van mishandeling met een glas van een even oude man uit Koog aan de Zaan. Na een kleine onenigheid in een horecagelegenheid zou de man uit Tiel met het glas in het gezicht van de Koger hebben geslagen waardoor deze enkele snijwonden in een hevig bloedend gezicht opliep. Een andere bezoeker ging in het gevallen glas staan en raakte hierdoor gewond aan zijn voet. Horecaportiers haalden de verdachte terug toen hij het etablissement wilde verlaten. De politie heeft een aangifte opgenomen, getuigen gehoord en de verdachte ingesloten.

ZAANSTAD
Drankrijders
De politie heeft een 35-jarige Amsterdammer op de Wandelweg in Wormerveer aangehouden die bij een controle op alcohol een 'A' indicatie blies. Het analyseapparaat aan het bureau toonde aan dat de man bijna twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. In Zaandam werd op de Westzijde een 37-jarige vrouw uit Westzaan aangehouden die op het testapparaat meer blies dan wettelijk is toegestaan. Een 46-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan blies meer dan drie maal de toegestane hoeveelheid nadat zij in Zaandam op de Dr. H.G. Scholtenstraat was aangehouden. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Alle verdachten werden na verhoor met een proces-verbaal en rijverboden die varieerden van twee tot acht uren in vrijheid gesteld.

03:44 29-JUL-05
PURMEREND, OOSTERVENNE
Bromfiets verbrand
De politie onderzoekt een brand waarbij een geparkeerde bromfiets in vlammen opging. Een 18-jarige vrouw uit Middenbeemster parkeerde haar bromfiets vrijdagmorgen vroeg om ongeveer drie uur bij de flat. Een getuige trof de bromfiets veertig minuten later in vlammen. Brandweer en politie hebben de brand geblust. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Purmerend via 0900-8844.

09:17 29-JULI-05
MONNICKENDAM
Politie zoekt autokraker
De politie zoekt een autokraker die meerdere auto's in Monnickendam heeft opengebroken. Tot nu toe heeft een tiental autobezitters aangifte gedaan bij het wijkteam. In alle gevallen werd het slot van de deur geforceerd en uit diverse voertuigen werd de autoradio-cdspeler gestolen. De auto's stonden onder andere geparkeerd op de Fuik, Karn, Trintel, Lijnbaan en Petrus Nahuysplantsoen. De wijkteamchef vraagt mensen die mogelijk iets te melden hebben over deze autokraken te bellen met het wijkteam via 0900-8844. Overigens acht de politie het verstandiger geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.


PURMEREND, VOLTASTRAAT
Politie houdt inbrekers autobedrijf aan
De politie heeft een man van 31- en een man van 32 jaar oud uit Eindhoven aangehouden die worden verdacht van diefstal uit een autobedrijf. In de nacht van 12 op 13 juni werd bij het bedrijf een grote hoeveelheid goederen weggenomen waaronder navigatiesystemen, mobiele telefoons, autoradio's, mp-3 spelers en fotocamera's. De recherche van de politie Zaanstreek-Waterland heeft een onderzoek ingesteld waardoor afgelopen dinsdag de politie uit de regio Brabant Zuidoost de twee verdachten kon aanhouden. Vrijdagmorgen werden de mannen voorgeleid bij de Rechter Commissaris die ze in bewaring stelde. Meerdere aanhoudingen worden door de recherche niet uitgesloten.


---- --