Koninklijk Horeca Nederland


Persbericht 29 juli 2005

Peter van der Arend van Biercafé 't Arendsnest Meest Markante Horecaondernemer van Amsterdam 2005

WOERDEN, 29 juli 2005 - Peter van der Arend van Nederlands Biercafé 't Arendsnest is benoemd tot de Meest Markante Horecaondernemer van Amsterdam 2005. De jury roemt de grote vakkennis van Van der Arend. Biercafé 't Arendsnest waar gezelligheid en service voorop staan, is het informatiepunt voor het Nederlandse bier. Uit twaalf regionale Markant-winnaars wordt in november tijdens het Koninklijk Horeca Nederland Jaarcongres de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2005 gekozen. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met het vakblad Horeca Entree.

Biercafé 't Arendsnest, Amsterdam Volgens de jury onderscheidt Peter van der Arend zich door naast op gastvrije wijze een goed glas bier te serveren de gasten ook iets te leren over bier. 't Arendsnest is het informatiepunt voor het Nederlandse bier, een proeflokaal in de ware zin van het woord. Een uniek café, het enige in Nederland, dat bier schenkt van àlle brouwerijen in Nederland.

Naast bier is 't Arendsnest ook gespecialiseerd in Nederlandse jenevers & likeuren. Hij heeft hiervoor een vinoloog en een liquorist in dienst. Van der Arend combineert het ondernemerschap met zijn bierhobby. Hij heeft een café neergezet, dat vijf jaar geleden nog niet in Nederland bestond. Daarnaast is hij auteur van het bierboek Nederlandse Bierbrouwerijen; een rondreis langs alle bierbrouwerijen Van der Arend is dé promotor van het Nederlandse bier. Een markante combinatie van horecaondernemer, bieroloog, uitbater en auteur.

Met de Markant worden horecaondernemers met markante en innoverende ideeën over het ondernemerschap in de horeca onderscheiden. De Markant is de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak. Van de hotelmanager van het vijfsterrenhotel tot de eigenaar/ ondernemer van een cafetaria op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen in aanmerking komen voor de titel de Meest Markante Horecaondernemer van een bepaalde regio. Het gaat om ondernemers die, naast dat zij hun vak uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collega ondernemers. De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:
* een financieel gezond bedrijf;

* een goed personeelsbeleid;

* een goede presentatie van hun bedrijf en product.

De kandidaten voor een Markant worden veelal voorgedragen door collega ondernemers, organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij de bedrijfstak horeca.

---

Noot voor de redactie -