Koninklijk Horeca Nederland

aan juridische strijd tussen Koninklijk Horeca Nederland en gemeente Kampen

Persbericht 29 juli 2005
Gezamenlijk persbericht Koninklijk Horeca Nederland en Gemeente Kampen Einde aan juridische strijd tussen Koninklijk Horeca Nederland en gemeente Kampen

Kampen, 29 juli 2005 - Burgemeester J. Oosterhof namens de gemeente Kampen en Koninklijk Horeca Nederland hebben na een lange strijd, waarin diverse juridische procedures zijn gevoerd, in goed overleg afspraken gemaakt over het beleid van de gemeente Kampen inzake paracommercie.

Gemeente Kampen De horeca in de gemeente Kampen en de gemeente zelf hebben belang bij het stellen en handhaven van duidelijke regels met betrekking tot paracommercie in onder meer keten, dorpshuizen en sportkantines. De komende maanden worden in gezamenlijk overleg op gemeentelijk niveau spelregels opgesteld en nieuwe afspraken gemaakt.

Inzet van de afspraken is om alcoholgebruik onder de 16 jaar tegen te gaan en alcoholmisbruik in het algemeen te bestrijden. Hiertoe zal de gemeente zich inspannen om samen met ouders, de horeca, scholen en het NIGZ (Stichting Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie) overleg te voeren om tot een plan van aanpak te komen. Daarnaast zal intensiever voorlichting worden gegeven aan de doelgroepen.

Gevolg van de afspraken is dat de Stichting BEM!, die optreedt tegen paracommercie in de horeca, samen met de gemeente deze problematiek gaat aanpakken en al haar procedures tegen de gemeente Kampen stop zet. Over zes maanden volgt een evaluatie van de afspraken.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: De Koninklijk Horeca Nederland, afdeling communicatie: 0348-489457 Gemeente Kampen, bureau communicatie: 038 339 2718

JH(AC 29 juli 2005