Politieberichten vrijdag

's-Hertogenbosch 29-07-2005 - .

DIEFSTAL VRACHTAUTO EN HEFTRUCKS

ELSHOUT

- In de nacht van donderdag op vrijdag zijn van een bedrijventerrein aan de D'Oultremontweg in Elshout een trekker met oplegger (dieplader) met zes heftrucks gestolen. De heftrucks zijn door de dieven op de dieplader gereden. De trekker is van het merk Scania in de kleuren wit en paars. De dieplader is paars van kleur met aan de zijkanten een rood-wit gestreepte balk.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

's-Hertogenbosch

- Van een 36 jarige automobilist uit Heusden is donderdagavond het rijbewijs ingevorderd. De man reed met snelheid van 105 kilometer per uur over de Haverlij waar een maximum snelheid geldt van 50 kilometer per uur.

FIETSER AANGEREDEN

's-Hertogenbosch

- Donderdagavond is een 48 jarige fietser op de Larenweg in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch aangereden door een 26 jarige automobiliste uit Uden. De vrouw verleende geen vrije doorgang aan de fietser die over het kruisende fietspad reed. Verkeer op het fietspad heeft voorrang. Het slachtoffer is met knieletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

VERKEERSCONTROLE

Heusden

- Bij een donderdag op de Garnizoenstraat in Heusden gehouden controle op de draagplicht van de autogordel zijn 43 processen-verbaal opgemaakt. Een automobilist reed ondanks het feit dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard toch in een auto.

WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch

- Donderdagavond is in een winkel aan de Hinthamerstraat een 17 jarige inwoonster van 's-Hertogenbosch aangehouden. Zij wordt er van verdacht een spijkerbroek ter waarde van 89,95 euro te hebben weggenomen. De verdachte is voor verhoor ingesloten in het politiebureau.

GEVANGENISSTRAFFEN UITZITTEN

's-Hertogenbosch

- Een 35 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats donderdagmiddag op het Nachtegaalslaantje aangehouden en ingesloten omdat hij nog 30 dagen gevangenisstraf uit moet zitten. Agenten zagen dat de man bier op de openbare weg bier zat te drinken en werd bekeurd. Daarbij gaf hij een valse naam op. Toen op het politiebureau zijn ware identiteit boven water kwam bleek dat hij nog 22 dagen moest zitten voor een veroordeling terzake openlijke geweldpleging in 1998. Bovendien moest hij nog vier boetes van 161,25 euro elk betalen voor het rijden in een niet gekeurde auto. Aangezien hij deze boetes niet kan betalen moet hij nog eens 8 dagen extra vast zitten.

Ook op het Nachtegaalslaantje werd vrijdagmorgen een 42 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats bekeurd voor het drinken van bier op de openbare weg. Bij naamscontrole bleek hij nog diverse keren gesignaleerd te staan. Hij moet voor een aantal veroordelingen in totaal nog een gevangenisstraf ondergaan van 48 dagen. Hij is ingesloten

NOG 135 DAGEN ZITTEN

's-Hertogenbosch

- Vrijdagmorgen is een 48 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden. De man is vanaf 2001 tot acht keer toe door de kantonrechter en de politierechter veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van 7 tot 30 dagen gevangenisstraf. De man is ingesloten.

ALCOHOL IN HET VERKEER

's-Hertogenbosch

- In de nacht van donderdag op vrijdag is op de oude Dieze een 23 jarige automobilist uit Vlijmen aangehouden omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank zijn auto bestuurde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

LOKAALVREDEBREUK

's-Hertogenbosch

- Donderdagmiddag is in een winkel in de Bossche binnenstad een 42 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden. De man heeft een tot 19 januari 2006 lopende ontzegging om de winkel te betreden. Hij is door de beveiliging in de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake lokaalvredebreuk.

21 DAGEN ZITTEN

Vught

- Vrijdagmorgen is in zijn woning in Vught een 47 jarige man aangehouden. Hij moet nog een gevangenisstraf van 21 dagen ondergaan terzake een eerdere veroordeling terzake een gepleegde diefstal. Hij is ingesloten.

OPENBARE DRONKENSCHAP

Vught

- Dondermiddag is op de Stationsstraat een 25 jarige Pool aangehouden. De man verkeerde in verwaarloosde toestand en verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

GESTOLEN FIETS TERECHT

Vught

- De eigenaar van een op 20 mei vanaf de Brabantlaan in Vught gestolen fiets vond zijn vervoermiddel donderdagmiddag terug op het Moleneindplein in Vught. Hij waarschuwde de politie die de bestuurster van de fiets, een 18 jarige vrouw uit Vught als verdachte arresteerde. Deze verklaarde de fiets eerlijk te hebben gevonden bij het station in 's-Hertogenbosch. De fiets is terug bij de rechtmatige eigenaar.

VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN

Uden

- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn woning in Uden een 31-jarige man aangehouden voor mishandeling van zijn vrouw. De politie kreeg een melding uit het Bernhovenziekenhuis in Veghel dat het slachtoffer daar gewond was binnengebracht. Uit onderzoek bleek dat de vrouw donderdagavond, na een onenigheid, in haar woning was mishandeld door haar echtgenoot. De vrouw was bont en blauw geslagen. Zij is vannacht ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De verdachte is in de woning in Uden aangehouden.

DRONKEN AUTOMOBILIST VERBERGT ZICH

Veghel

- Een 42-jarige dronken automobilist probeerde donderdagavond op de Witte de Withstraat in zijn woonplaats Veghel aan de politie te ontkomen. Agenten zagen de man rijden en wisten dat hij vaker onder invloed van alcohol in een auto reed. De man parkeerde bij het zien van de politie zijn auto, liet een tas met frites achter en probeerde zich te verbergen. De agenten troffen hem even verderop gehurkt aan. Hij bleek teveel alcohol te hebben genuttigd. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

NOODWEER

Erp/Veghel -
Donderdagavond zijn door de weersomstandigheden in Erp en Veghel diverse bomen en takken over de weg gewaaid. De Veghelsedijk in Erp moest een uur lang worden afgesloten. Omstreeks 22.00 uur trokken er heftige slagregens, hagelbuien met hagelstenen ter grootte van pingpongballen en harde windstoten over Erp en Veghel. Op de Veghelsedijk in Erp kwamen diverse bomen/boomtoppen op de weg terecht. In verband met opruimwerkzaamheden door de brandweer werd de weg een uur lang afgesloten. Verder werden er omgewaaide bomen en takken over de weg aangetroffen op Oudveld, Bolst en Beatrixstraat in Erp. In Veghel belandde een boom op het fietspad van de Koekkoeksdonk. De brandweer en gemeente hebben de bomen opgeruimd.

ROEMENEN BEKEURD VOOR MUZIEK MAKEN ZONDER VERGUNNING

Oss

- Vrijdagmorgen zijn bij winkelcentrum "De Ruwert" aan de Paganinistraat in Oss twee Roemenen bekeurd voor het optreden als straatmuzikant. De twee maakten zonder vergunning muziek bij twee ingangen van het winkelcentrum.

VROUW ONDER INVLOED RIJDT DOOR NA AANRIJDING

Heeswijk Dinther

- Donderdagavond is een 50-jarige automobiliste uit Schijndel aangehouden voor het doorrijden na aanrijding bij een camping aan de Meerstraat in Heeswijk Dinther. De vrouw reed in een bocht van de weg frontaal tegen een auto, bestuurd door een 43-jarige man uit Heeswijk Dinther, waardoor schade ontstond. De vrouw reed daarop weg zonder haar identiteit bekend te maken. De politie wist de vrouw snel te achterhalen en hield haar aan. Zij bleek teveel te hebben gedronken. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

INBREKERS AANGEHOUDEN

Oss

- De politie heeft woensdagmorgen een 38-jarige man uit Oss en een 36-jarige man uit Heesch aangehouden. Zij worden ervan verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd. Op 15 juni werd er ook al een verdachte aangehouden, een 32-jarige man uit Oss. Met een gehuurd busje reden de inbrekers bedrijventerreinen af om vervolgens spullen uit magazijnen te stelen en deze in het busje te laden. Ze hebben meerdere bedrijven in het hele land voor minstens 100.000 euro benadeeld.
Op 15 juni kwam de politie de inbrekers op het spoor naar aanleiding van een melding van diefstal van een bedrijventerrein in Lichtenvoorde. Daar werden bij een bedrijf 6 deurpanelen en een luifel gestolen ter waarde van 39.000 euro. Een getuige had het kenteken van het busje genoteerd wat leidde tot de aanhouding van de eerste verdachte, de 32-jarige Ossenaar.
Diezelfde middag werden er bij een transportbedrijf in Oss nog eens 12 dozen met Fisher Price speelgoed gestolen. De inbrekers gebruikten hierbij hetzelfde busje.

Onderzoek wees uit dat er sprake was van 4 verdachten die gezamenlijk de inbraken pleegden. De tweede en derde verdachte zijn woensdagochtend in hun woning aangehouden. Naar de vierde is de politie nog op zoek. De eerste man die op 15 juni werd aangehouden, zit nog steeds vast. De andere twee zijn ook in verzekering gesteld.

GETUIGEN MISHANDELING GEZOCHT

Boxmeer

- Het politieteam Boxmeer is op zoek naar getuigen van een mishandeling die in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 juli rond twee uur middernacht is gepleegd op de Bilderbeekstraat. Een 20 jarige man uit Boxmeer was die nacht, na afloop van de festiviteiten rond de wielerronde "Daags na de Tour", te voet op weg naar huis. Hij hoorde dat er twee personen achter hem liepen en dat er gezegd werd "Hij is nu alleen en wij zijn met z'n tweeën. Nu kunnen we hem hebben." Kort daarop werd hij vastgepakt. Een van zijn twee belagers pakte hem bij zijn benen waarna de ander boven op zijn borst ging zitten. Kort daarop stonden zijn belagers weer op en liepen weg. Waarschijnlijk omdat zij twee politieagenten op de fiets de straat in zagen rijden.

Getuigen kunnen zich in verbinding stellen met de politie in Boxmeer via het telefoonnummer 0900-8844.

VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN

Grave -
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Grave een 22-jarige inwoner uit Deventer aangehouden voor huiselijk geweld. De politie kreeg een melding van een vrouw dat zij haar woning in Grave was ontvlucht en op dat moment bij een school aan de Stoofweg in Grave stond. Uit verklaring van de vrouw bleek dat haar vriend kennelijk onder invloed van alcohol in haar woning door het lint was gegaan. Hij zou een aantal gaten in deuren hebben geslagen en de vrouw verbaal met de dood hebben bedreigd. De politie wist de man in de nabijheid van de woning van de vrouw aan te houden. Tijdens zijn aanhouding en vervoer naar het bureau gedroeg hij zich recalcitrant. Hij is ingesloten.

VERDACHTE FIETSDIEFSTAL AANGEHOUDEN

Cuijk -
Donderdag is zijn ouderlijke woning in Cuijk een 16-jarige jongen aangehouden voor diefstal van een fiets. De fiets is op maandag 27 juni jl. gestolen vanuit de fietsenstalling van een school aan de Robijnlaan in Cuijk. Onlangs zag de 17-jarige eigenaar van de fiets de verdachte op de Korte Molenstraat in Cuijk op zijn eigendom fietsen. De politie hield de verdachte gisteren thuis aan. Hij is inmiddels inverzekeringgesteld.

CONTROLE TIJDENS MOTORSURVEILLANCE

Overloon / Oeffelt - Donderdagavond zijn bij een motorsurveillance van de politie op diverse locaties in Overloon, Oeffelt en aan de Maas acht personen bekeurd. Het ging daarbij om een niet verzekerde bromfiets 1x, niet dragen van een helm 1x, het beneden de zestien op een snorfiets rijden 1x, het niet dragen van de autogordel 2x, het niet hebben van een geldige APK 1x, het vissen met levend aas 1x en het niet kunnen tonen van een sportvisakte 1x.