EDS maakt voorlopige resultaten tweede kwartaal 2005 bekend

Capelle a/d IJssel, 29 juli 2005 - EDS verwacht dat zijn kwartaalcijfers voor het tweede kwartaal van 2005 de eerdere verwachtingen ruim overtreffen. De IT-dienstverlener is dan ook van plan de verwachte winst per aandeel voor heel 2005 naar boven bij te stellen. EDS zal op 3 augustus, na het sluiten van de beurs, volledige details verstrekken over resultaten in het tweede kwartaal.

Op basis van de huidige analyse van de cijfers verwacht EDS een pro forma netto winst in het tweede kwartaal van 2005 van $ 45 miljoen, of 9 dollarcent per aandeel. De nettowinst bedraagt in dat geval $26 miljoen, of 5 dollarcent per aandeel. Het pro forma resultaat is exclusief de invloed van 6 dollarcent per aandeel als gevolg van de uitoefening van opties. Het sluit ook de positieve gevolgen uit van 2 dollarcent per aandeel als gevolg van nettowinsten voortkomend uit afgestoten activiteiten in het afgelopen jaar, gestopte activiteiten en het deels terugdraaien van eerder verwachte kosten voor herstructurering.

De verwachte resultaten houden wel rekening met de invloed van afschrijvingen op bezittingen ter waarde van $37 miljoen, als gevolg van het in juni gesloten commerciële contract. Op dat moment had het bedrijf eigendommen ter waarde van $166 miljoen ter ondersteuning van het contract. Destijds gaf de dienstverlener al aan dat een aanzienlijk deel van, of alle, eigendommen voor afschrijving in aanmerking konden komen.

EDS is van plan de verwachte pro forma winst per aandeel voor heel 2005 met 10 dollarcent te verhogen naar 50 tot 60 dollarcent per aandeel. Dit is exclusief de invloed van ongeveer 23 dollarcent per aandeel als gevolg van de uitoefening van opties en 6 dollarcent per aandeel voor het uitgeven van prestatiegebonden aandelen. Verder is geen rekening gehouden met 3 dollarcent per aandeel voor nettowinsten in het eerste half jaar van 2005 als gevolg van afgestoten activiteiten in het afgelopen jaar, gestopte activiteiten en het deels terugdraaien van eerder verwachte kosten voor herstructurering. Tenslotte zijn ook de gevolgen uitgesloten van eenmalige winsten of verliezen als gevolg van het verwachte afstoten van activiteiten in de tweede helft van dit jaar. Op basis van deze gerapporteerde voorwaarden verwacht EDS voor heel 2005 een winst van 24 tot 34 dollarcent per aandeel.

De omzet in het tweede kwartaal van 2005 bedraagt naar verwachting $5,2 miljard. EDS merkt ook op dat de totale waarde van getekende contracten naar verwachting op $2,8 miljard uitkomt in het tweede kwartaal. Het resultaat voor de eerste helft van 2005 bedraagt daarmee bijna $10 miljard. Het bedrijf verwacht nog steeds dat de totale waarde van de in heel 2005 getekende contracten uitkomt op ongeveer $20 miljard.

Over EDS
EDS levert een breed portfolio zakelijke en technologische oplossingen om klanten wereldwijd te helpen hun prestaties te verbeteren. Tot de kerncompetenties van EDS behoren diensten op het gebied van informatietechnologie, applicaties en business processen, evenals IT-transformatiediensten. Dochteronderneming A.T. Kearney is één van de belangrijkste management adviesbureaus ter wereld. Met een jaaromzet van meer dan $20 miljard in 2003 staat EDS op de 87e plaats in de Fortune 500. De aandelen van EDS worden verhandeld op de beurzen van New York (NYSE: EDS) en Londen. Kijk voor meer informatie op www.eds.com of www.eds.nl.