Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (29-07-05)

BREDA, 29 juli 2005

Politie houdt twee mannen aan tijdens uitgaansnacht

BREDA: De politie hield in de uitgaansnacht van donderdag 28 juli op vrijdag 29 juli twee personen aan. Net na sluiting van de cafés werd een 19-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Politiemensen zagen dat er in de Tolbrugstraat een opstootje ontstond waarbij de verdachte iemand op het hoofd sloeg. Hij werd aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. De man kon geen legitimatie laten zien. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij weigerde een verklaring af te leggen. De man die door de verdachte mishandeld was, wenste geen aangifte te doen. De verdachte is uiteindelijk met een proces verbaal weer in vrijheid gesteld.
Een paar uur later, even voor 5.00 uur, ontstond er een conflict in de Visserstraat. Een bewoner van de Visserstraat hoorde hoe er met glaswerk tegen de ruiten van zijn woning werd gegooid. Hij pakte een stok en liep naar buiten. Er stonden twee mannen voor zijn huis aan wie hij vroeg wat er gaande was. Eén van de mannen maakte aanstalten hem aan te vallen en de bewoner van het pand sloeg hem vervolgens met de stok. Hierop werd de man erg boos en begon met flessen naar de bewoner te gooien. Ook brak hij een flesje en gebruikte dit om zijn bedreigingen in de richting van de bewoner kracht bij te zetten. Getuigen belden de politie. De 20-jarige flessengooier uit Breda werd aangehouden in verband met bedreiging. Hij moest mee naar het bureau en is na verhoor met een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Politie neemt twee jonge katjes in beslag

BREDA: De politie nam op vrijdag 29 juli twee jonge katjes in beslag. Buurtbewoners van de Oostmallestraat hadden op dinsdag 26 juli de politie gebeld om hun zorg uit te spreken over het lot van de diertjes. Ze waren opgesloten in de schuur en miauwden veel. De politie was gaan kijken en had een briefje achtergelaten voor degene die de diertjes verzorgde tijdens afwezigheid van de eigenaar. Politiemensen gingen vrijdagochtend wederom kijken. Omdat het buiten al 23 graden was en de diertjes geen frisse lucht kregen en geen eten of water meer hadden, hebben politiemensen de ruit van de schuur verwijderd en de katjes in beslag genomen. Tegen de eigenaar zal proces-verbaal opgemaakt worden wegens dierenmishandeling.

Politie houdt verdachte van inbraak en diefstal aan

ETTEN-LEUR: De politie heeft op woensdag 27 juli een 21-jarige man uit Rijsbergen aangehouden. De man wordt verdacht van bedrijfsinbraak. In de nacht van zondag 22 mei op maandag 23 mei werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Parallelweg. Hier werden 25 stuks handgereedschap ontvreemd. Met behulp van sporenonderzoek kon de politie de identiteit van de verdachte achterhalen. De man ontkent echter enige betrokkenheid bij de inbraak.
Ook is hij verhoord in verband met brandstofdiefstal. Op 14 maart jl werd er brandstof getankt bij een tankstation aan de Kruisweide in Breda. De verdachte ontkent ook alle betrokkenheid hierbij. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de man en hij is in vrijheid gesteld.

Politie neemt aangifte op van zakkenrollen

ETTEN-LEUR: De politie heeft aangifte opgenomen van zakkenrollen. Een 68-jarige vrouw ging donderdag in haar woonplaats boodschappen doen in een winkel aan het Burchtplein. Ze had nog geld uit haar portemonnee gehaald voor een winkelwagentje. Toen ze even later wilde afrekenen waren haar portemonnee en een etui met een bril weg.

Man aangehouden wegens huisvredebreuk

ETTEN-LEUR: De politie hield op donderdagavond 28 juli een 19-jarige inwoner van Etten-Leur aan wegens huisvredebreuk en ambtsbelemmering. De politie kreeg het verzoek te gaan naar een woning, waar de zoon des huizes in verband met zijn agressieve gedrag niet langer welkom was. Politiemensen gingen ter plaatse en vorderden de jongen het huis te verlaten. De man weigerde weg te gaan en gedroeg zich agressief. Ook maakte hij een slaande beweging naar een politieman waarna hij direct werd aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en verhoord. Na verhoor is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie houdt vier mannen aan in ontmantelde hennepkwekerij

BREDA: De politie kreeg op donderdagavond 28 juli een tip dat er een hennepkwekerij werd leeggehaald aan het dokter Ariensplein. Toen de politie aanbelde bij het betreffende pand wilden vier mannen in de leeftijd van 25 tot 45 jaar vluchten langs de achterzijde van de woning. Uit voorzorg waren daar echter al politiemensen aanwezig. De vier Bredanaars werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In de woning vond men resten van een hennepkwekerij. Er waren echter geen planten meer aanwezig. Bij navraag bleek dat de stroom niet illegaal was afgetapt. Na verhoor zijn de verdachten weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal tegen ze opgemaakt.

Politie vindt gestolen Mercedes binnen enkele uren terug

ETTEN-LEUR: De politie nam op vrijdag 29 juli aangifte op van woninginbraak. Onbekenden hebben ingebroken in een woning aan de Lage Vaarkant. De daders hebben het slot van de voordeur vernield en zijn zo binnen gekomen. De benedenverdieping werd doorzocht en er is een portemonnee en een sleutelbos buit gemaakt. Met behulp van de sleutelbos is vervolgens een grijze Mercedes E240 met kenteken 33-JK-LR ontvreemd. De personenauto werd nog geen twee uur later teruggevonden door surveillerende politie. De auto stond aan de Vuurvlinder en is getakeld. De politie stelt een sporenonderzoek in.

Dieven stelen tweemaal zwaar aggregaat

BREDA: De politie heeft deze week twee keer aangifte opgenomen van diefstal van een aggregaat aan de Oude Vest. Op woensdag 20 juli werd er een aggregaat weggenomen van een oprit aan de Oude Vest. In de nacht van donderdag 28 juli op vrijdag 29 juli werd van hetzelfde pand een berging opengebroken en is wederom het aggregaat buit gemaakt. Het apparaat weegt zon 60 kilo en is daarom bijna niet door één persoon te tillen. Er zijn dus hoogstwaarschijnlijk meerdere personen bij de inbraak betrokken geweest.

Jongeman opgelicht door middel van babbeltruc

BREDA: Op donderdagmiddag 28 juli werd een 18-jarige Bredanaar op de Elandstraat aangesproken door twee mannen die vermoedelijk uit het Oostblok komen. De mannen boden hem 5 mobiele telefoons en 2 digitale cameras aan. Na enig onderhandelen en het testen en bekijken van de koopwaar kwamen ze tot de overeenkomst dat de jongeman de goederen zou kopen voor 150,-. De twee mannen overhandigden hem een plastic tas. Bij thuiskomst bleken in de plastic tas twee pakken melk te zitten. De jongeman heeft aangifte gedaan bij de politie.

Politie verricht zeven aanhoudingen in hennepkwekerij

FIJNAART: Vrijdagmiddag heeft de politie in een hennepkwekerij aan de Molenstraat zeven personen aangehouden. Het gaat om de jarige bewoner van het pand, alsmede vier mannen en twee vrouwen, die waren ingehuurd om de hennep te oogsten. De kwekerij, die in totaal bestond uit zon 250 planten, was gehuisvest in twee ruimten in de woning. De politie was de kwekerij op de onderverdieping van de dijkwoning al snel op het spoor en ontdekte pas later dat zich ook op de zolder van de woning een kwekerij bevond. De planten en de inventaris zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Auteur: Inge Rijgersberg