Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (29-07-05)

BERGEN OP ZOOM, 29 juli 2005

Politie neem aangifte op van diefstal van 3 crossmotoren

ROOSENDAAL: De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal van drie crossmotoren. De motoren zijn tussen zaterdag 23 juli en donderdag 28 juli uit een garagebox aan de Schuivenoord ontvreemd. Inbrekers forceerden het slot van de deur van de garage en traden binnen. Ze hebben een rode Honda CR 250, een groene Kawasaki type KX60 en een geel met zwarte Lem van het type 50 ccm gestolen. Ook zijn er 2 crosshelmen, 2 paar crosslaarzen, 2 body-protectors, een egilinemixer en een schroefmachine ontvreemd. De politie heeft de aangifte van de gedupeerde opgenomen.

Politie onderzoekt brand in stacaravan

BOSSCHENHOOFD: De politie kreeg op donderdagavond 28 juli omstreeks 20.15 uur melding van een brand aan de Oude Antwerpsepostbaan. Ter plaatse stond een stacaravan in brand. De brandweer kwam het vuur blussen en zette de straat af in verband met de grote toeloop van mensen en ontploffingsgevaar. Op het perceel waren enkele gasflessen aanwezig waarvan er één door de grote hitte ontplofte. Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen. Verschillende getuigen hebben twee jongemannen zien wegrennen op het moment dat de caravan net had vlam gevat. Of het vuur is aangestoken kunnen politie en brandweer nog niet met zekerheid zeggen. De politie stelt een buurtonderzoek in.

Politie houdt jongeren aan wegens baldadigheid

BERGEN OP ZOOM: De politie hield in de vroege uren van vrijdag 29 juli omstreeks 1.30 uur vier jongeren aan in verband met baldadigheid. In de Bosstraat werden volgens de melder braderiekraampjes omgegooid. De politie trof in de buurt 4 personen aan: 2 jongens en 2 meisjes. Ze werden aangehouden. De twee meisjes van 15 en 16 jaar uit Bergen op Zoom bleken bij verhoor onschuldig. De jongens van 16 en 18 jaar, eveneens uit Bergen op Zoom, bleken er meer mee te maken te hebben. Zij kregen een bekeuring en zijn vervolgens weer in vrijheid gesteld. De kraampjes zijn door de baldadigheid niet beschadigd.

Politie bekeurt winkeldief

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Streuvelslaan hield op vrijdag 29 juli een 52-jarige man uit Roosendaal aan. Medewerkers van de winkel hadden gezien hoe de man winkelwaar voor een bedrag van 15,35 in zijn zakken stopte en de winkel uit wilde lopen zonder te betalen. De man werd aangehouden door een medewerker en deze belde de politie. De dief werd overgenomen door de politie en gaf toe de goederen te hebben willen stelen. Hij kreeg een bekeuring van 130,- en is weer in vrijheid gesteld.

Politie controleert op snelheid

HALSTEREN: De politie hield op vrijdag 29 juli tussen 9.45 uur en 11.00 uur een snelheidscontrole aan de Tholenseweg. Tijdens de controle werden 285 bestuurders gecontroleerd op snelheid; 64 bestuurders waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80km/u, terwijl de snelheidslimiet op deze weg 50 km/u bedraagt.

Vandalen vernielen draaimolen

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van donderdag 28 juli op vrijdag 29 juli werd er een kermisattractie vernield aan de Lievevrouwenstraat. De eigenaar van de draaimolen had de attractie afgesloten met behulp van een afdekzeil, een staalkabel en een slot. Vrijdag ontdekte de man rond het middaguur dat het zeil kapot was getrokken en er verschillende objecten op zijn draaimolen vernield waren. De daders hebben verschillende fietsjes, autos en brandweerautos geheel of gedeeltelijk vernield. De politie onderzoekt de zaak.

Dieven stelen hekwerk

HOEVEN: Op enig moment tussen zondag 24 juli en dinsdag 26 juli werd aan de Roosendaalseweg een hekwerk van 3.00 bij 1.80 meter ontvreemd. Het hek bestaat uit dubbele poorten en was met behulp van twee sloten afgesloten. De bouten waarmee het hek aan palen vastzat, zijn doorgezaagd en vervolgens is het hekwerk meegenomen. De politie heeft vandaag aangifte opgenomen van diefstal.

Auteur: Inge Rijgersberg