Wereld Natuur Fonds Nederland

Persbericht van het Wereld Natuur Fonds en het Museon, 29 juli 2005

WNF-Ranger Photo Award 2005
Natuurfoto-wedstrijd voor kinderen tot en met 15 jaar

De jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds en het Museon in Den Haag organiseren voor de vijfde keer de WNF-Ranger Photo Award. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen tot 14 oktober 2005 hun mooiste, gekste of spannendste natuurfoto insturen. Uit alle inzendingen worden 40 foto's genomineerd. Deze foto's worden van 21 januari tot en met 5 maart 2006 tentoongesteld in het Museon. Op de openingsdag van de expositie vindt de prijsuitreiking plaats en maakt een deskundige jury bekend wie de WNF-Ranger Photo Award 2005 in ontvangst mag nemen.

In 2004 ontvingen het Wereld Natuur Fonds en het Museon bijna duizend foto's, veelal van zeer goede kwaliteit. Ook dit jaar verwachten het WNF en het Museon veel mooie, verrassende, gekke en spannende natuurfoto's te ontvangen. Op de foto mag een natuurlandschap staan of een dier, zolang het maar geen huisdier is. De foto kan tijdens een vakantie in het buitenland gemaakt zijn, maar ook op een doordeweekse dag in je eigen buurt of achtertuin.

Een deskundige jury kiest uit de veertig genomineerden welke jonge natuurfotograaf zich de winnaar van WNF-Ranger Photo Award 2005 mag noemen. De jury bestaat dit jaar uit Miles Kooren (winnaar van de WNF-Ranger Photo Award 2004), Willem Kolvoort (natuurfotograaf), en Pim Veth (presentator van Rangers!).

Inzenders dingen mee naar de eerste prijs: de WNF-Ranger Photo Award 2005 (een bronzen beeldje) en een digitale camera met foto-printer. Naast de eerste prijs zijn er nog andere prijzen te winnen. De tweede prijs is een hippe en sportieve Trikke1). De derde prijs is een dagje uit in Den Haag en Scheveningen met het hele gezin. Met gratis kaarten voor Omniversum, Sealife en Madurodam.

Dit jaar is er ook weer een publieksprijs. De 40 genomineerde foto's staan van eind november 2005 tot en met medio januari 2006 op de site van de WNF-Rangerclub (www.wnf.nl/rangerclub). Bezoekers van de site kunnen stemmen op de mooiste foto en zij bepalen hiermee wie de publieksprijs wint. De winnaar krijgt een PlayStation 2.

Alle informatie en spelregels over de WNF-Ranger Photo Award 2005 zijn te vinden op: www.wnf.nl/rangerclub en www.museon.nl.

De WNF-Ranger Photo Award 2005 wordt gesponsord door Canon.

1): Trikke: spreek uit: trajk; een innovatieve driewieler