2e persbericht van vrijdag 29 juli 2005

Eindhoven 29-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Gewapende overval

Vrijdagochtend rond 10.00 uur vond een gewapende overval plaats op een winkel aan de Gerretsonlaan. Een man met een helm op kwam de winkel binnenlopen en eiste onder bedreiging van een mes geld van een medewerker. De man heeft met een nog onbekend geldbedrag de winkel verlaten.

Eindhoven: Illegale plakker opgepakt

Een 20-jarige man uit Geldrop is vrijdagmiddag rond 13.10 uur aangehouden op de Ten Hagestraat. Hij werd door de politie op heterdaad betrapt toen hij bezig was aanplakbiljetten te plakken op een bouwschutting. Dit was echter geen legale plakplaats. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Eindhoven: Snelheidscontroles

* Vrijdag tussen 10.20 uur en 12.05 uur is gecontroleerd op snelheid op de Vestdijk. Er werden 840 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 40 te hard. Toegestaan is 50 km/u. Er is geen hoogste snelheid gemeten.

* Bij een snelheidscontrole op de Professor Dr. Dorgelolaan zijn vrijdagmiddag tussen 12.35 uur en 14.25 uur 78 bekeuringen uitgeschreven. 600 voertuigen werden gecontroleerd. De toegestane snelheid is 50 km/u. Er is geen hoogste snelheid gemeten.

Bergeijk: Bedrijfsauto gestolen

Tussen donderdag 17.00 uur en vrijdag 12.00 uur is vanaf de Paaldreef een bedrijfsauto weggenomen. Het gaat om een witte Mercedes met het kenteken BL-BV-52.

Heeze: Woninginbraken

In twee woningen aan de Iras is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Uit één van de woningen werd een tas met daarin onder meer geld en een bankpas weggenomen. De achterdeur werd opengebroken om binnen te komen. Bij de tweede woning werd een schuifpui opengebroken. Ook hier werd een tas weggenomen. In de tas zaten geld en sleutels. De tas is op het terrein van de woning teruggevonden.

Veldhoven: Twintig bekeuringen bij snelheidscontrole

Op de Dorpstraat zijn vrijdag tussen 9.50 en 11.40 uur 506 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden twintig voertuigen harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 68 km/u.