Dienstenbond CNV

PGGM CAO-onderhandeling in volle gang
29-07-2005

Sinds begin mei voert de CNV Dienstenbond namens u de onderhandelingen voor een nieuwe CAO. U heeft daarvoor ingestemd met de voorstellenbrief die wij u op 3 mei 2005 toestuurden. Het zijn geen gemakkelijke onderhandelingen. Door grote wetswijzigingen moeten een aantal onderwerpen in de CAO van PGGM worden aangepast. De drie hoofdthemas zijn:


* vroegpensioen en levensloop

* nieuwe arbeidsongeschiktheidsregelingen
* de nieuwe zorgverzekering

Deze onderwerpen zijn in de maanden juni en juli met PGGM besproken. De inkomensvoorziening voor medewerkers die in de toekomst arbeidsongeschikt raken ziet er door toedoen van het Kabinet behoorlijk slechter uit. We bekijken nu in hoeverre wij de gevolgen van de nieuwe wetgeving kunnen opvangen. De overheid vervangt per 1 januari 2006 het huidige stelsel aan ziekenfondsverzekering en particuliere ziektekostenverzekeringen door één zorgverzekering, een basisverzekering voor iedereen met daarop de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten. Omdat de gevolgen per individu verschillen bekijken wij gezamenlijk met PGGM de mogelijkheden om iedereen zo inkomens en pakketneutraal over te laten gaan.

Op 21 juli ontvingen wij de voorstellen van PGGM. PGGM wil een CAO met een looptijd van 2 jaar afsluiten. Als PGGM vast blijft houden aan een CAO die doorloopt tot 1 januari 2007 dan moeten wij met een aanvullende looneis voor 2007 komen. Ook is er door PGGM nog geen salarisbod geformuleerd. Dit zal gaande de onderhandelingen nog duidelijk moeten worden. PGGM stelt voor de aanvulling op het loon bij ziekte in het tweede ziektejaar te beperken tot 70% om zo zieke medewerkers te prikkelen tot reïntegratie. Dit is onzin. Een prikkel in het tweede ziektejaar werkt niet omdat wij weten dat mensen die in het tweede ziektejaar komen veelal ernstig ziek zijn (anders was de reïntegratie al gelukt). Die mensen kan je niet prikkelen, laat staan financieel. Wij zullen dan ook niet instemmen met dit voorstel. Het najaarsakkoord biedt de ruimte om bij reïntegratie in het tweede-ziektejaar het salaris met 30% aan te vullen. Dat geldt natuurlijk net zo hard wanneer iemand door de aard van de ziekte niet in staat is te werken.

PGGM heeft voorgesteld de Vroegpensioen en Levensloopregeling te laten aansluiten bij de rest van de afspraken in de sector. Bovendien zal er zoveel mogelijk aan worden gedaan om de uitvoering van die levensloop ook bij PGGM onder te brengen. We zien op dit punt niet de grootste bezwaren.

PGGM wil dolgraag de wachtgeldregeling in de CAO naar beneden- aanpassen. Dat zou nodig zijn omdat er een nieuwe en kortere WW op stapel staat. Voorlopig heeft het Kabinet nog geen voorstellen voor een nieuwe WW naar de Tweede Kamer gestuurd. De CNV Dienstenbond ziet daarom ook nog geen aanleiding het gesprek over de Wachtgeldregeling aan te gaan.

De onderhandelingen zijn nu nog in een verkennende fase. Wel hopen wij ze voor het einde van oktober te hebben afgerond.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op 035-6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl