Politie Zeeland


---


O-5135-2005 Hennepkwekerij opgerold, Oudelande

In een loods in de omgeving van Oudelande heeft Politie Zeeland vanmorgen omstreeks 10.00 uur een inval gedaan.
Een kleine 3000 hennepplanten werden in de loods aangetroffen en in beslag genomen. Ook werd apparatuur in beslag genomen. Alles wat met de hennepkwekerij te maken heeft wordt vernietigd. De eigenaar van de loods, een 53-jarige inwoner van de gemeente Borsele, is aangehouden en verhoord. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.


Z-5136-2005 Inbraak bedrijf, Hoek

Bij een bedrijf aan de Middenweg in Hoek is vannacht ingebroken.
Tussen 23.00 uur gisteravond en 07.00 uur vanmorgen heeft de inbraak plaatsgevonden. De dader(s) is/zijn het pand binnengekomen door een slot te forceren. Uit het bedrijf zijn etenswaren weggenomen en een klein geldbedrag.


W-5137-2005 Vernieling ruit, Domburg

Van een pand aan de Roosjesweg in Domburg is een ruit vernield.
Een schadebedrag is niet bekend.


Z-5138-2005 Verkeersongeval met letsel, Hoek

Op de N61, ter hoogte van Hoek, heeft vanmiddag rond 13.25 uur een aanrijding plaatsgevonden, waarna een 33-jarige Belgische is overgebracht naar het ziekenhuis.
De vrouw, afkomstig uit Lochristi, reed, in haar auto over de N61. Zij stopte voor het rode verkeerslicht. De automobilist die achter haar reed, een 28-jarige man uit de gemeente Sluis, hield niet voldoende afstand en zag dus te laat dat de vrouw remde. Hij reed achterop haar auto. De vrouw klaagde over pijn in haar nek en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd.


W-5139-2005 Poging inbraak, Middelburg

Bij een bedrijf aan de Stationsstraat in Middelburg is vannacht, tussen 00.30 en 01.00 uur, geprobeerd in te breken.
Er is schade ontstaan aan een van de deuren van het pand. Een schadebedrag is nog niet bekend. De dader(s) heeft/hebben het pand niet betreden.


Z-5140-2005 Diefstal uit auto, Clinge

In een geparkeerde auto aan de Kennedylaan in Clinge is ingebroken.
De inbraak heeft afgelopen nacht plaatsgevonden. Uit de auto is geluidsapparatuur weggenomen met een onbekende waarde.


W-5141-2005 Vernieling auto, Domburg

Een geparkeerde auto aan de Schelpweg in Domburg is tussen gisteravond 20.30 uur en vanmorgen 08.00 uur vernield.
De dakspoiler van de auto is beschadigd en er zitten krassen op de auto. Een schadebedrag is niet bekend.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.