Politie Gelderland-Zuid

Automobilist belandt in tuinen

Lent 29-07-2005 - (08)

De politie heeft donderdagavond op de Laauwikstraat in Lent een 26-jarige bestuurder uit de gemeente Lingewaard aangehouden voor rijden onder invloed. De man was even daarvoor betrokken bij vermoedelijk twee eenzijdige aanrijdingen waarbij de man uiteindelijk met zijn voertuig in een tuin belandde. De politie verricht technisch onderzoek en hoort de verdachte en getuigen.

Bij de politie kwam aan het begin van de avond een melding binnen dat een bestuurder op de Pastoor van Laakstraat een tuin was ingereden. Daarna zou de man een vernieling hebben gepleegd door het inslaan van een ruit van een nabijgelegen pand. Vervolgens ging de 26-jarige er met zijn voertuig vandoor. Even verderop troffen agenten de man alsnog aan nadat hij nog een keer in een tuin was beland. De bestuurder reed toen over de Laauwikstraat vanuit de richting van de Visveldsestraat richting Petuniastraat. Daarbij had hij zijn voertuig niet geheel onder controle, vermoedelijk onder invloed van alcoholgebruik. Via een plantsoen en een trottoir reed de 26-jarige tegen een tuinmuurtje en kwam vervolgens via een erf en door een heg tegen een boom terecht in een aangrenzende tuin.

Agenten roken een sterke alcohollucht en namen bij de bestuurder een blaastest af. De uitslag van de ademanalyse was dermate hoog (605 ug/l waar 220 geldt als wettelijk maximum) dat zijn rijbewijs meteen is ingevorderd. De man is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Er is aangifte gedaan van vernieling.