Politie Limburg-Noord

Politie schrijft 3.748 boetes uit bij verkeerscontroles
Datum: 29-07-2005
Tijd bericht: 17:20
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 22 t/m 29 juli in totaal 40.654 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 3.663 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

6 Rijbewijzen in beslaggenomen

De politie heeft in de periode van 22 t/m 29 juli zes rijbewijzen in de regio Limburg-Noord in beslaggenomen. De betrokken automobilisten werden beboet voor het te hard rijden op de Rijksweg N280 in Horn (3 maal: 156 km/u, 155 km/u en 166 km/u waar 100 de limiet is), de Rijksweg in Baexem (2maal:142 km/u en 140 km/u waar 80 km/u de limiet is) en op de Prinsenbaan in Koningsbosch (1 maal met 118 km/u. Op deze weg geldt een snelheidslimiet van 50 km/u.)

In het politiedistrict Venlo:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 8.033 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 305 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Beringe, Helden en Tegelen. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op dinsdag 26 juli op de Middenpeelweg: een automobilist reed daar 136 km/u waar 80 km/u de limiet is.

52 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 26 Inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Twee bromfietsers werden beboet voor het rijden zonder helm en een voor het onverzekerd rijden. 23 Automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden.

In het politiedistrict Roermond:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 25.250 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 2.691 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Echt, Reuver en Roermond. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op dinsdag 26 juli op de Rijksweg N280: een automobilist reed daar 140 km/u waar 80 km/u de limiet is.

79 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 24 Inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Drie weggebruikers reden door het rode verkeerslicht en drie voor het inhalen over een verdrijvingsvlak. Een automobilist belde niet handsfree. Vijf bromfietsers werden beboet voor het rijden zonder helm en een voor het opvoeren van zijn bromiets. 40 Automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden.

In het politiedistrict Weert:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 7.371 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 667 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Horn en Weert. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op donderdag 28 juli op de Rijksweg N280: een automobilist reed daar 172 km/u waar 100 km/u de limiet is.

58 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 17 Inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel. 41 Automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden.