Politie Zeeland

W42-2005 Onder invloed, Vlissingen

Vannacht rond 03.00 uur werd van een automobilist op het Bellamypark in Vlissingen een blaastest gevorderd.
De man, die tot dan toe onbekend bleef, wilde geen gehoor geven aan de vordering en ging er als een haas vandoor. Door de politieagenten werd de man klemgereden in de Vredehoflaan in Vlissingen. Hier werd de man aangehouden en hij is overgebracht naar het politiebureau. Hier heeft hij alsnog een blaastest gedaan en het resultaat hiervan was dat hij ruim vier maal zoveel had gedronken dan is toegestaan. De man, een 31-jarige Vlissinger, heeft de nacht in een cel doorgebracht en is vanmorgen verder gehoord over de strafbare feiten die hij had begaan. Hij reed, zonder rijbewijs in een onverzekerde auto. Ook had de man geen identiteitsbewijs bij zich. De man heeft een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. Voor de overige feiten mag hij zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur.


W-5143-2005 Inbraak in bedrijf, Oostkapelle

Bij een bedrijf aan de Duinweg in Oostkapelle is vannacht ingebroken.
De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 23.00 uur gisteravond en 10.30 uur vanmorgen. Door de toegang te foceren is/zijn de dader(s) het pand binnen gekomen. Uit het bedrijf is o.a. snoep weggenomen.


W-5144-2005 Inbraak in verenigingsgebouw, Middelburg

Uit een verenigingsgebouw in het centrum van Middelburg zijn de afgelopen week diverse goederen weggenomen.
De goederen waren bestemd voor een rommelmarkt en stonden opgeslagen in het verenigingsgebouw. Een fiets, een stereocombinatie en een televisie zijn weggenomen. De dader(s) van de diefstal is/zijn het pand binnengekomen door een ruit te breken. De waarde van de goederen bedroeg enkele tientallen euro's.


Z-5145-2005 Diefstal van ijs, Ossenisse

Een hoeveelheid ijsjes zijn weggenomen uit de vriezer van een gebouw aan de Kipstraat in Ossenisse.
De waarde van de ijsjes bedroeg enkele tientallen euro's. De dozen, met een inhoud die inmiddels niet meer te verkopen was, zijn later terug gevonden in de buurt van de Kipstraat. De politie stelt een onderzoek in.


Z-5146-2005 Inbraak in school, Terneuzen

In een school in Terneuzen-Oost is vanmiddag tussen 12.30 uur en 12.50 uur ingebroken.
De dader(s) van de inbraak brak(en) een raam om het pand binnen te komen. Uit de school is niets weggenomen. Er werd wel een computer vernield. Een schadebedrag is nog onbekend.