Gemeente De Ronde Venen


Tijdelijke verkeersmaatregelen wegens afsluiting N201

Vrijdag 29 juli start de provincie Utrecht met onderhoudswerkzaamheden aan de N201 in De Ronde Venen. Hiervoor sluit de provincie de N201 gedurende vijf weken volledig af tussen Amstelhoek en het kruispunt met de N212. Al het doorgaande verkeer tussen Aalsmeer/Uithoorn en Mijdrecht/Vinkeveen wordt omgeleid via de omliggende snelwegen A2-A9-A4 en omgekeerd. De omleidingen zijn met borden aangegeven.

Ondanks de omleidingroutes wordt verwacht dat verkeer met bestemming Uithoorn, Amstelhoek en Mijdrecht toch gebruik gaat maken van gemeentelijke wegen. Het ligt voor de hand dat in elk geval de volgende wegen in het buitengebied gedurende die periode intensiever zullen worden bereden dan normaal in de zomerperiode: Ringdijk Tweede Bedijking, AC Verhoefweg, Oosterlandweg en Westerlandweg.

Wethouder Verkeer, Arnold Poortman, zegt hierover: Hoe druk het op de Rondeveense wegen wordt, is niet te voorspellen. Dat hangt vooral af of het doorgaande verkeer de omleidingroutes via de snelwegen zal volgen, en met name de vele vrachtwagens van de Aalsmeerse bloemenveiling. Om de verkeersveiligheid op de wegen in het buitengebied te verhogen, worden tijdelijke verkeersmaatregelen genomen, zoals snelheidsbeperkingen en een inrijdverbod voor vrachtwagens op de A.C. Verhoefweg en de Oosterlandweg. Dat inrijdverbod geldt niet voor bestemmingsverkeer. Vooralsnog is er niet voor gekozen om gemeentelijke wegen geheel af te sluiten voor personen- of vrachtwagens. Met zo'n maatregel zou de bereikbaarheid van het gebied ook voor het lokale verkeer, bewoners en ondernemers in De Ronde Venen, belemmerd worden. B&W zullen de politie vragen de tijdelijke verkeersmaatregelen strikt te handhaven.

Overigens wordt verwacht dat ook diverse wegen binnen de bebouwde kom van Mijdrecht tijdelijk meer verkeer te verwerken krijgen dan normaal in de zomerperiode, zoals Dukaton, Van der Haarlaan, Van den Berglaan, Hoofdweg, Molenland, Rondweg en Industrieweg.

Gedurende de 5 weken dat de N201 is afgesloten, zal de verkeersdruk op de Rondeveense wegen zowel door de provincie Utrecht als door de gemeente extra in de gaten worden gehouden.

De provincie Utrecht heeft voor informatie over de werkzaamheden een gratis informatienummer opengesteld: 0800 - 2 201 201 . Gedetailleerde informatie over de werkzaamheden is te vinden via de link naar Wegwerkzaamheden' op de website:
www.provincie-utrecht.nl/wegwerkzaamheden .