Persbericht 1H 2005

Telindus versterkt positie in het eerste halfjaar van 2005


· In vergelijking met de eerste helft van 2004 stijgt de omzet1 in de eerste helft van 2005 met 7% (+11% incl. ARCHE):
* Omzet diensten: groei met 21% t.o.v. 1H 2004 (+25% incl. ARCHE)
* Omzet Producten: daling van -1% t.o.v. 1H 2004 (+2% incl. ARCHE)
· Positieve cijfers voor het bedrijfsresultaat en het nettoresultaat.
· Dividend van 5,8 miljoen EUR ontvangen van Mobistar
· Vrije cash flow van 6,5 miljoen EUR.
· Benelux blijft sterk groeien met een stijging van 30% op het vlak van de diensten omzet

· Verderzetting van het veranderingsproces in Duitsland, Italië en China.
· De acquisitie van van Arche Communications in Frankrijk ondersteunt verder de internationale strategie van Telindus.

Heverlee, België, 29 juli 2005 ­ 08:00 u. ­ Telindus Group NV bevestigt een goed eerste halfjaar in 2005 met een omzetstijging tot 288 miljoen EUR (+11% in vergelijking met 1H 2004). Deze groei bestaat uit 7% interne groei en 4% groei door de overname van ARCHE. Deze omzetstijging is grotendeels te danken aan de toegenomen inkomsten m.b.t. de diensten, de motor voor de rendabiliteit van de Groep. In het eerste halfjaar van 2005 werd een omzet in diensten van 121 miljoen EUR geboekt, goed voor een stijging met 25% in vergelijking met de gerealiseerde omzet in diensten van 96 miljoen EUR in dezelfde periode vorig jaar. Deze stijging omvat 21% interne groei en 4% groei door acquisities. De omzet uit producten blijft betrekkelijk stabiel en bedraagt 168 miljoen EUR, goed voor een stijging met 2% in vergelijking met 1H 2004. Op interne basis kende omzet in producten een lichte daling van 1%.

Voor het tweede opeenvolgende semester laat Telindus positieve cijfers optekenen met een bedrijfsresultaat van +1,3 miljoen EUR en een nettowinst van +6,4 miljoen EUR (+0,6 miljoen EUR exclusief het ontvangen dividend van Mobistar).


1 De resultaten van Arche Communications SAS (ARCHE), overgenomen door Telindus in Juni 2005, werden opgenomen in de geconsolideerde resultaten van de eerste helft 2005 vanaf 1 juni 2005. De cijfers in dit persbericht bevatten het resultaat van ARCHE, tenzij dit anders wordt vermeld. Een gedetailleerde toelichting vindt u in onderstaande tabellen en in het tussentijdse financieel verslag voor de eerste helft van 2005. Dit rapport kan worden geraadpleegd op www.telindusgroup.com p. 1/8

Activiteit

De verkoop van diensten kende een sterke stijging met +25 miljoen EUR, van 96 miljoen EUR in de eerste helft van 2004 tot 121 miljoen EUR in de eerste helft van 2005 (+25%). Deze uitgesproken stijging wordt grotendeels organisch gerealiseerd, met een interne groei van de diensten omzet met +21 miljoen EUR (+21% in vergelijking met vorig jaar) en +4 miljoen EUR (+4%) afkomstig van ARCHE, overgenomen in juni 2005.

Deze interne groei van de diensten met 21% ­ die in vergelijking met de groei van 9,7% in het eerste halfjaar van 2004 en de groei van 14,3% in het tweede halfjaar van 2004 verder versnelt ­ is het rechtstreekse gevolg van de gelegde klemtonen zoals gedefinieerd in de FLAGSHIP 2006-strategie die Telindus sedert begin 2004 implementeert. Dit, in combinatie met een verbetering op verschillende Europese markten, in het bijzonder in de Benelux regio, de thuismarkt van Telindus. Bovenop de sterke prestatie van de diensten activitieit in de Benelux (+30% in vergelijking met vorig jaar) lieten ook andere regionale markten verbeterde diensteninkomsten optekenen, met een groei van 24% in de regio `Zuid' (+7% interne groei en +17% via ARCHE) en +8% in de `Bince'-regio.

Onder impuls van de FLAGSHIP 2006-initiatieven steeg de omzet in de drie verschillende dienstenactiviteiten, met bijkomende verkopen op het vlak van de Consulting, de Integratie en het Management diensten tot gevolg. De omzetstijging was het sterkst op het vlak van de Managementdiensten, waardoor Telindus verder de basis van recurrente inkomsten verhoogt.

In het eerste halfjaar van 2005 boekte Telindus 42% van de omzet in de diensten activiteit, zowel vóór als na de consolidatie van ARCHE. Dit resultaat ligt volledig in lijn met de strategische doelstelling die voor 2006 werd vastgelegd. Deze doelstelling zou ertoe moeten leiden dat Telindus in 2006 een diensten/producten mix van 50/50 realiseert.

De verkoop van producten steeg met +4 miljoen EUR, van 164 miljoen EUR in het eerste halfjaar van 2004 tot 168 miljoen EUR in het eerste halfjaar van 2005 (+2%). Dit is het gevolg van een lichte daling op interne basis van (-1% in vergelijking met het eerste halfjaar van 2004) en een bijkomende productomzet door toevoeging van ARCHE met +3% vergeleken op de omzet van de eerste helft van 2004.

In de verschillende markten waarop Telindus actief is, werd het eerste halfjaar van 2005 gekenmerkt door een toegenomen vraag naar netwerkoplossingen bij telecom operatoren en financiële instellingen, meer specifiek in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Frankrijk.

Marges

Tijdens de eerste helft van 2005 was de bruto winstmarge licht lager dan in de overeenstemmende periode in 2004. De totale bruto winstmarge ­ d.i. de gecombineerde bruto winstmarge op de verkoop van producten en diensten ­ bedroeg 24,1% in de eerste helft van 2005 (23,9% excl. ARCHE), vergeleken met 24,9% gedurende dezelfde periode vorig jaar.

De daling in de winstmarge is grotendeels te wijten aan een lichte druk op de verkoopprijzen van de producten van derden en de lagere verkoopvolumes van de eigen ontwikkelde Telindus producten. In de eerste helft van 2005 heeft Telindus verschillende grootschalige projecten voor operatoren, met een relatief groter aantal producten van derden waarvan de marge onder het gemiddelde ligt, geboekt.

p. 2/8

De winstmarges m.b.t. de diensten daalden lichtjes in het eerste halfjaar. Dit is het gevolg een aantal grote internationale diensten contracten op lange termijn die door Telindus werden gewonnen, met meestal een hogere graad van concurrentie. Dankzij de stijging van contracten voor diensten met hoge toegevoegde waarde is Telindus in staat om deze prijsdruk gedeeltelijk op te vangen.

Geografische resultaten

De sterke prestatie op de Benelux-markt zet zich door in de eerste helft van 2005. Deze groei manifesteert zich in de verschillende marktsegmenten. Toch doen vooral operatoren en financiële instellingen een beroep op Telindus voor het ontwerp, de installatie en het beheer van de netwerkoplossingen die Telindus aanbiedt in zijn FLAGSHIP-portefeuille.

In de Benelux vertegenwoordigen de diensten nu 50% van de totale omzet, in vergelijking met 43% één jaar voordien.

Via zijn internationale dochterondernemingen heeft Telindus zijn op diensten gerichte business model verder geïmplementeerd. Dit heeft een toegenomen verkoop van diensten tot gevolg, in het bijzonder in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal en Frankrijk, alwaar de resultaten met de verwachtingen overeenstemmen.

In Italië, Duitsland en China bleef de activiteit zwak in het eerste halfjaar van 2005, met als gevolg een gecombineerd bedrijfsverlies van 4,5 miljoen EUR, exclusief herstructureringskosten. In overeenstemming met zijn langetermijnstrategie heeft Telindus in deze landen nieuwe orders voor diensten geboekt, hoewel deze verbetering wordt geneutraliseerd door de sneller dan verwachte daling in de verkoop van producten. In het tweede kwartaal van 2005 heeft Telindus de organisatiestructuur in deze drie landen verder aangepast om ze tot een rendabele positie te brengen, met een herstructureringskost van
1,4 miljoen EUR tot gevolg.

Belangrijkste gebeurtenissen in het eerste halfjaar van 2005

Voor het derde opeenvolgende halfjaar, na de start van het driejarenplan FLAGSHIP 2006 in 2004, groeit de dienstenomzet van Telindus met dubbele cijfers, terwijl de productenverkoop stabiel blijft en de bedrijfsmarges verbeteren.

Dit resultaat vloeit voort uit het feit dat het bedrijf zich blijft toespitsen op de stijging van het aantal contracten voor netwerkdiensten en de beheersing van de bedrijfskosten, zoals vermeld in het strategische driejarenplan, waardoor Telindus tegen 2006 een rendabiliteit op lange termijn zal kunnen bereiken.

Ronald Everaert, CEO van Telindus: "Onze aanhoudende groei op de Benelux-markt bewijst dat we de vruchten beginnen te plukken van onze strategische herpositionering. De successen op andere grote Europese markten, zoals Spanje, Portugal, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, benadrukken de behoefte van onze klanten aan Telindus' vaardigheden op het vlak van geconvergeerde data- en spraak netwerken, beveiliging en netwerkbeheer, die we internationaal beschikbaar stellen. We leveren hoogkwalitatieve vaardigheden inzake netwerkconvergentie, en dit is cruciaal voor onze klanten om hun activiteiten te kunnen verbeteren."

In juni 2005 nam Telindus het bedrijf Arche Communications SAS in Frankrijk over. Met 360 personeelsleden in Frankrijk en een omzet van 95 miljoen EUR in 2004 is ARCHE een van de marktleiders in Frankrijk, gespecialiseerd in spraak- en datanetwerken, gecombineerd met beveiligings- en managementdiensten. Samen met de bestaande dochtermaatschappij p. 3/8

van Telindus in Frankrijk wordt Telindus-Arche een toonaangevend bedrijf op die markt, met een jaaromzet van ongeveer 160 miljoen EUR en 600 medewerkers. Sinds de overname in juni 2005 is het post-acquisitie proces gestart volgens plan met de bedoeling ARCHE en het bestaande Telindus filiaal in Frankrijk te integreren tot één bedrijf, "Telindus Arche". Het integratie proces wordt opgevolgd door een stuurgroep geleid door Ronald Everaert. De komende maanden zal deze stuurgroep het integratieplan systematisch implementeren opdat zowel onze Franse als onze internationale klanten van de beste kwaliteit zouden kunnen genieten bij de levering van netwerkoplossingen en -diensten. Als eerste stap in het integratie proces, werd een nieuw "Telindus Arche" directiecomité opgericht in juli.

Ronald Everaert: "Voor de allereerste keer in de geschiedenis van ons bedrijf behoort Telindus tot de top drie op een leidinggevende Europese markt buiten de Benelux. De integratie van onze Franse dochtermaatschappijen in Telindus Arche zit op schema de nieuwe positie versterkt Telindus als een internationale marktleider op het vlak van ICT- netwerkoplossingen".

De transactieprijs voor de overname bedroeg 47 miljoen EUR, zijnde 7,3 maal het EBITDA- resultaat over 2004 van ARCHE. De overname werd door Telindus gefinancierd met beschikbare kortetermijnkredietlijnen.

ARCHE heeft een positieve impact op de geconsolideerde omzet voor een bedrag van +9,7 miljoen EUR (+4% in vergelijking met de eerste helft van 2004), geen impact op de bedrijfswinst en een impact van -0,2 miljoen EUR op de nettowinst. Het groepsresultaat wordt negatief beïnvloed door een afschrijving van 0,9 miljoen EUR op de immateriële activa geboekt bij de verwerving van ARCHE.

Balans en liquiditeitspositie

Eind juni 2005 had Telindus een netto kaspositie van -22,3 miljoen EUR, in vergelijking met een netto kaspositie van +10,3 miljoen EUR eind 2004. Deze daling met 32,6 miljoen EUR is grotendeels het gevolg van de overname van ARCHE, waarvoor Telindus in juni 2005 een kasuitgave had van 47,6 miljoen EUR.

Exclusief de betaling voor ARCHE heeft Telindus in de eerste helft van 2005 een positieve kasstroom van 15,0 miljoen EUR gerealiseerd. 5,3 miljoen EUR van dit bedrag bestaat uit niet-operationele items. Het betreft hier het nettodividend ­ voor roerende voorheffing ­ dat van Mobistar werd ontvangen (+4,4 miljoen EUR), de desinvestering van twee kleinere deelnemingen (+1,2 miljoen EUR), de kapitaalsverhoging na de uitvoering van warrants (+0,3 miljoen EUR) en de inkoop van eigen aandelen (-0,6 miljoen EUR).

Op bedrijfsniveau realiseerde de Telindus Groep in de eerste helft van 2005 een vrije kasstroom van 6,5 miljoen EUR.

Niet-geconsolideerde bedrijven en ingekochte eigen aandelen

Telindus heeft een significante financiële participatie in Mobistar (4,63%). Gebaseerd op de marktprijs op 30 juni 2005 (69,1 EUR per aandeel) vertegenwoordigde de waarde van deze participatie 202 miljoen EUR.

In de eerste helft van 2005 ontving Telindus een brutodividend voor zijn aandeel in Mobistar voor een bedrag van 5,8 miljoen EUR, opgenomen in de financiële resultaten voor de periode.

p. 4/8

Na de vernietiging van 3.231.070 ingekochte eigen aandelen (8,28 % van het totaal aantal uitgegeven aandelen) op 24 juni 2005 werd het totale aantal uitgegeven aandelen verminderd tot 35.800.000. Op 30 juni 2005 bezat Telindus 64.279 ingekochte eigen aandelen (0,18 % van het totale aantal uitgegeven aandelen), met een gemiddelde aankoopprijs van 9,00 EUR.

De raad van bestuur bevestigt zijn voornemen om aandelen op de markt terug te kopen.

Vooruitzichten

Het management bevestigt de vooruitzichten voor 2005, en voorspelt een netto winst, ondersteund door een blijvende groei met dubbele cijfers in netwerkdiensten en een positieve operationele marge in lijn met de objectieven voor 2006.

Een winstniveau van 4 tot 5% operationele marge in 2006 blijft de belangrijkste doelstelling voor het managementteam.

p. 5/8

FINANCIËLE RESULTATEN

De cijfers in dit persbericht geven een beknopt overzicht van de financiële resultaten van de eerste helft van 2005. Meer gedetailleerde informatie verschijnt vandaag in het 'Tussentijdse Financiële Verslag', dat beschikbaar is op : http://www.telindusgroup.com/NL/financialinformation/

Geconsolideerde winst- verliesrekening Var Var 30 juni 2004 30 juni 2005 30 Juni 2005 Cijfers in EUR '000 2005/2004 2005/2004 Exclusief Exclusief ARCHE ARCHE Bedrijfsopbrengsten 264.410 294.788 + 11% 285.113 + 8% Omzet 260.219 288.435 + 11% 278.760 + 7% Andere bedrijfsopbrengsten 4.191 6.353 + 52% 6.353 + 52% Bedrijfskosten (264.282) (291.120) - 10% (282.432) - 7% Bedrijfswinst/(verlies) vòòr herstructurering 128 3.669 + 2.766% 2.681 + 1.995% Herstructureringskosten (6.078) (1.374) - 77% (1.374) - 77% Afschrijvingen immateriële activa uit acquisities 0 (988) n.ap. 0 n.ap. Bedrijfswinst/(verlies) (5.950) 1.306 + 122% 1.307 + 122% Financiële opbrengsten en kosten 977 6.546 + 570% 6.311 + 546% Winst/(verlies) vòòr belastingen (4.973) 7.852 + 258% 7.618 + 253% Winstbelastingen (1.699) (1.259) - 26% (859) - 49% Geconsolideerde winst/(verlies) (6.672) 6.594 + 199% 6.759 + 201% Minderheidsbelangen 299 (166) - 156% (166) - 156% Nettowinst/(verlies) (6.373) 6.428 + 201% 6.593 + 203%

EBITDA 8.036 15.395 + 92% 14.184 + 77%

Resultaat per aandeel in EUR (*)
Gewoon (0,17) 0,18 + 206% 0,18 + 208% Gewoon voor herstructurering (0,01) 0,22 + 2.282% 0,22 + 2.329% Op verwaterde basis (0,17) 0,18 + 204% 0,18 + 207% (*) RPA :
berekend op gemiddeld aantal aandelen -
exclusief eigen aandelen : 37.192.974 35.750.035 - 4% 35.750.035 - 4% Verwaterd aantal uitstaande aandelen 37.192.974 36.249.161 - 3% 36.249.161 - 3% Totaal aantal uitstaande aandelen : 39.736.930 35.800.000 - 10% 35.800.000 - 10% Personeelsaantal op 31 December 2.238 2.611 + 16% 2.252 + 1%

Regionale omzet Diensten Producten TOTAAL In EUR miljoen 1H 04 1H 05 Var. 1H 04 1H 05 Var. 1H 04 1H 05 Var. Benelux 56 72 + 30% 73 72 - 2% 129 144 + 12% Zuid 22 27 + 24% 57 62 + 8% 79 89 + 13 % BINCE 17 19 + 8% 18 19 + 8% 35 38 + 8% Nieuw Markten 1 2 + 88% 16 15 - 4% 17 18 + 3% Total 96 121 + 25% 164 168 + 2% 260 288 + 11%

p. 6/8

Regionale ebit 1H 2005 Benelux Zuid BINCE Nieuw Product Corporate TOTAAL In EUR miljoen Markets divisies GROUP Omzet 143,9 88,7 38,3 17,5 288.4 Bedrijfswinst/verlies (voor
herstructureringskosten) 13.2 4.2 0.0 -1.3 -2.4 -10.1 3.7 Herstructureringskosten 0 -0.7 -0.4 -0.3 - - -1.4 Bedrijfswinst/verlies 13.2 2.5 -0.4 -1.6 -2.4 -10.1 1.3

Beknopte balans 30 juni 2005
In EUR miljoen
Vaste activa 421 Eigen vermogen 457 Vlottende activa 301 Minderheidsbelangen 5 Voorraden en projecten in uitvoering 26 Langlopende verplichtingen 7 Handelsvorderingen en overige vorderingen 247 Kortlopende verplichtingen 253 Geldmiddelen en kasequivalenten 28 Waarvan kortlopende leningen 51 Totaal activa 722 Total equity and liabilities 722

Verslag van de commissaris :

Wij zijn overgegaan tot een beperkt nazicht van de geconsolideerde tussentijdse financiële staten van Telindus Group NV per 30 juni 2005, met een balanstotaal van EUR 722.089 duizenden, en een winst over de afgesloten periode van zes maanden van EUR 6.428 duizenden. Deze geconsolideerde tussentijdse financiële staten vallen onder de verantwoordelijkheid van de leiding van de vennootschap. Het is onze verantwoordelijkheid om verslag uit te brengen over deze geconsolideerde tussentijdse financiële staten op basis van ons beperkt nazicht.

Onze opdracht werd uitgevoerd in overeenstemming met de aanbeveling van het Instituut der Bedrijfsrevisoren in verband met het beperkt nazicht en kadert in een semestriële informatieverstrekking. Bijgevolg bestond onze opdracht voornamelijk in de ontleding, de vergelijking en de bespreking van de financiële informatie. Onze opdracht was dan ook minder diepgaand dan een controle van de jaarrekening. Bijgevolg drukken wij geen auditopinie uit.

Bij dit beperkt nazicht zijn geen gegevens aan het licht gekomen die aanleiding zouden geven tot belangrijke aanpassingen aan de geconsolideerde tussentijdse financiële staten in overeenstemming met International Accounting Standard 34 ­ Tussentijdse Financiële Verslaggeving.

Brussel, 29 juli 2005
Ernst & Young Bedrijfsrevisoren BCV
Commissaris
vertegenwoordigd door Jan De Luyck, Vennoot

p. 7/8

over Telindus

Telindus (Euronext Brussel: Telindus Group : TEL) is een internationaal ICT-bedrijf dat netwerkgebaseerde oplossingen levert aan de zakelijke markt en de publieke sector. Als partner voorziet Telindus deze sectoren van veilige multimedia netwerken. ondersteund met management- en supportdiensten.

Telindus heeft meer dan 30 jaar ICT-ervaring en investeert veel in kennis om moderne telecommunicatienetwerken gedurende de complete levenscyclus te ondersteunen. Telindus is gespecialiseerd in het aanbieden van hoogwaardige consultancy-. integratie- en managementdiensten op gebieden als netwerkconvergentie (multimedia). videosurveillance. geïntegreerde beveiliging. mobiliteitsoplossingen en netwerktoegang.

Telindus behaalde in 2004 een omzet van 532 miljoen euro. waarvan 38% uit netwerkdiensten en 62% uit netwerkproducten. Het bedrijf beoogt in 2006 een 50:50 omzetverhouding. Telindus is met een internationaal team van 2.600 werknemers aanwezig in 14 landen. waaronder landen in West- Europa. Hongarije. Israël. China en Thailand.

Telindus' klantenlijst en strategische partnerships met vooraanstaande hardwareleveranciers bieden een solide basis aan ondernemingen. telecombedrijven en overheidsinstellingen die op zoek zijn naar netwerk ICT-oplossingen.

financiële kalender

Halfjaarcijfers 2005 Vrijdag 29 juli 2005 Activiteitenverslag derde kwartaal 2005 Vrijdag 4 november 2005 Cijfers 2005-07-28 Vrijdag 3 maart 2006 Algemene Vergadering 2005-07-28 Vrijdag 26 mei 2006

voor meer informatie kan u terecht bij :

Hans Ooms
Investor Relations & Corporate Communication
Geldenaaksebaan 335
B-3001 Heverlee - België
Tel: +32 (0) 16 38 20 98
Fax: +32 (0) 16 38 27 08
hans.ooms@telindus.be

Bepaalde passages in dit document bevatten toekomstgerichte elementen. Deze elementen bevatten een aantal risico's. onzekerheden en andere factoren. waarvan er vele buiten de controle van Telindus Group liggen en dewelke als gevolg kunnen hebben dat de uiteindelijke resultaten fundamenteel kunnen verschillen met deze opmerkingen

p. 8/8


---- --