Gemeente Hardenberg

Juli 2005 - Brand bij Aluminium Hardenberg

Brand bij Aluminium Hardenberg

Vrijdag 29 juli 2005

Omstreeks 02.45 uur vannacht is bij Aluminium Hardenberg brand uitgebroken op het dak van het bedrijf. Door snel ingrijpen van de brandweer is uitbreiding van de brand voorkomen. De brandweer heeft vastgesteld dat er geen stoffen die gebruikt worden in het bedrijfsproces bij de brand betrokken zijn.

De brand betrof dakleer dat in brand stond. Eenheden van de brandweer uit Hardenberg en Bergentheim zijn ingezet om de brand te bestrijden. Het was direct duidelijk dat er geen stoffen die gebruikt worden in het bedrijfsproces bij de brand waren betrokken, waardoor de brand geen schadelijke gevolgen had voor de omgeving.

Ten tijde van het uitbreken van de brand waren er medewerkers aanwezig in het bedrijf. De productie werd tijdelijk deels stilgelegd. Er deden zich geen persoonlijk ongelukken voor.

Eenheden van de brandweer uit Ommen zijn ook opgeroepen, maar inzet bleek niet nodig te zijn. Rond 4.00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven.

Een deel van het bedrijfsproces van Aluminium Hardenberg is voorlopig stilgelegd totdat duidelijk is wat de oorzaak van de brand is.