Socialistische Partij

Duurdere treinen in Randstad onwenselijk

28-07-2005 * De SP vindt het voorstel van de NS om de treintarieven op de drukke trajecten hoger te maken belachelijk. SP-Kamerlid Agnes Kant snapt werkelijk niet wat de visie van de NS nu is. "De NS besteedt steeds minder energie aan de rustige verkeersstromen, maar wil nu kennelijk ook op de drukke trajecten reizigers weren. Dit kan ik alleen maar zien als antibeleid, want deze maatregel duwt mensen uit de trein en in de auto."

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft onlangs bepaald dat de NS grotendeels haar eigen beleid mag voeren. De NS lijkt hier gelijk misbruik van te maken door deze wijziging van de tariefstructuur. Opvallend is dat minister Peijs in haar Nota Mobiliteit juist op de drukke verkeersstromen een belangrijke rol voor de NS weggelegd ziet.

Agnes Kant Agnes Kant: "Kennelijk zitten de minister en de NS niet op één lijn. Ik verwacht dan ook van de minister dat zij er alles aan zal doen deze plannen van de NS te stoppen. Deze maatregel duwt mensen uit de trein en in de auto, terwijl wij liever hebben dat mensen de trein als aantrekkelijk alternatief zien voor de auto, zeker in de Randstad."