Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

POSTBANK EN ALBERT HEIJN PLAATSEN IN HEEL NEDERLAND GELDAUTOMATEN

Zaandam/Amsterdam, 29 juli 2005. Postbank en Albert Heijn gaan in heel Nederland geldautomaten bij supermarkten van AH plaatsen. Klanten kunnen hier kosteloos geld opnemen. Dit is de uitkomst van een vier maanden durende pilot, die onlangs werd afgesloten. In deze periode werden in 25 Albert Heijn-winkels in de regio Utrecht en Amersfoort Postbank-geldautomaten geplaatst. Zowel klanten van de Postbank als van Albert Heijn hebben enthousiast gereageerd op de mogelijkheid om in hun vertrouwde omgeving geld op te nemen.

Uit onderzoek blijkt dat de gebruikers tevreden zijn over de Postbank geldautomaten bij Albert Heijn. Klanten zijn van mening dat het makkelijk is om geld op te nemen tijdens het boodschappen doen. Bovendien vinden ze het prettig dat de geldautomaten binnen in de winkel staan. Deze service is, net als bij andere geldautomaten van de Postbank, gratis. Albert Heijn en de Postbank starten in november met de landelijke uitrol die gefaseerd zal plaatsvinden.

Ruim 70% van de Nederlandse consumenten is enthousiast over de beschikbaarheid van een geldautomaat in de supermarkt. Dit blijkt uit het klantenonderzoek Consumententrends 2003 door het Erasmus Food Management Instituut (EFMI) en het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL). Albert Heijn en de Postbank komen nu aan deze wens tegemoet.

--- EINDE BERICHT---



Ingezonden persbericht