Gemeente Beverwijk


29-07-2005

Ed Tromp mag representatiegeschenk Beverwijk maken

De Beverwijkse kunstenaar Ed Tromp mag het nieuwe representatiegeschenk van de gemeente Beverwijk maken. Het ontwerp van Tromp is gekozen na een ontwerpwedstrijd die de gemeente in mei 2005 had georganiseerd. Hierin vroeg de gemeente Beverwijkse kunstenaars (amateur en professioneel) een ontwerp te maken voor een representatiegeschenk voor de gemeente Beverwijk.

Tromp heeft een abstract, stalen beeld ontworpen. Het beeld stelt de heilige Agatha voor, waar volgens de kunstenaar, de ziel van Beverwijk mee wordt weergegeven. Buitengewoon sterk punt van het object is de manier waarop de abstractie verandert in figuratie wanneer men het bijbehorende gedicht leest.

Na een oproep van de gemeente kwamen de afgelopen maanden maar liefst 23 inzendingen binnen. Het merendeel van het ingezonden werk is professioneel verzorgd, goed gedocumenteerd en uitvoerig toegelicht. De beeldende kwaliteit was hoog, de keuze aan materialen en uitdrukkingswijzen groot, evenals de diversiteit in onderwerpkeuze.

De ingezonden ontwerpen kunnen vanaf maandag 1 augustus tot vrijdag 23 september 2005 - tijdens kantooruren - worden bekeken op de Salle des Pas Perdus in het Stadskantoor, President Kennedyplein 1 in Beverwijk.