Gemeente Amsterdam

Dag van de dialoog

Rijkdom aan ideeën

28 juli 2005
Dinsdag 21 juni werd de tweede Dag van de Dialoog in Amsterdam gehouden. Verspreid over de dag zijn Amsterdammers aan meer dan 200 tafels in de stad met elkaar in gesprek gegaan.

Aan de dialoogtafels ontstonden veel ideeën en suggesties voor Amsterdam. Deze ideeën werden door de deelnemers op posters gezet en meegenomen naar de slotbijeenkomst bij NEMO.

Burgemeester Cohen nam deze ideeën namens het Platform Amsterdam Dialoog in ontvangst. De ideeën blijven natuurlijk eigendom van de dialoogtafels zelf.

Ideeën uitwisselen

Het platform hecht eel waarde aan het uitwisselen van ideeën die aan de tafels ontstaan zijn. Daarom hebben een aantal partners van de Dag van de Dialoog de ideeën op een rijtje gezet. Een hele klus want er waren al met al ruim 100 posters binnengekomen.

De aantekeningen op de posters liepen erg uiteen van suggesties en losse kreten tot goede ingevingen en soms concrete voornemens. Nu zijn alle ideeën onder categorieën verdeeld en op het net gezet. De organisatie die de tafel organiseerde en de contactpersoon zijn waar mogelijk vermeld.



---

Meldpunt Goede Ideeën

Bedoeling is dat op deze manier niet alleen kennis van verschillende ideeën maar ook contact zult leggen om de ideeën samen verder te brengen! Hopelijk worden goede ideeën opgepikt en zelfs uitgewerkt. Goede ideeën die verder uitgewerkt worden, kunnen wel aangemeld worden bij het Meldpunt Goede Ideeën van de gemeente Amsterdam