Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
ALLE REMMEN LOS VOOR RENGER!

Nürburgring, 28 juli 2005 - Na een korte zomerstop komt Renger van der Zande dit weekend in actie in het Duits Formule Renault 2.0 kampioenschap op de Nürburgring. Terwijl de meeste coureurs kort van hun vakantie hebben genoten, was Renger in de voorbije weken veelal in het krachthonk te vinden en rende hij zich rot in de bossen om en rond zijn woonplaats Nijmegen. De Q-dancer die momenteel de vierde plaats in dit ijzersterke internationale kampioenschap stevig in handen heeft, hoopt op het populaire Duitse circuit een paar plaatsen te klimmen in het kampioenschap!

Na zijn glorieuze overwinningen op de Sachsenring en de Marlboro Masters zal de kopman van Nederlands meest succesvolle team Van Amersfoort Racing dan ook alles op alles zetten om tijdens de races op de Nürburgring een machtig resultaat neer te zetten. Rengers strategie tijdens het 'ACV Sprint-Meeting' op het circuit in de Duitse Eifel laat zich makkelijk raden: Flat out pushen in de kwalificatie en maximum attack in de 25 minuten durende races op zaterdag en zondag!

Renger: "Dit circuit is weer een nieuwe ervaring voor me want ik heb hier nog nooit gereden. Omdat ik ook op de Sachsenring tot tweemaal toe met de overwinning ervan doorging, terwijl ik daar nog nooit had getest, maak ik me daar echter niet zoveel zorgen om. Ik weet dat ik niet langer meer in de rol van underdog aan de wedstrijden zal beginnen, omdat ik na mijn overwinningen bij de oosterburen momenteel tot één van de gedoodverfde favorieten wordt gerekend. Mochten mensen geïnteresseerd zijn om mijn verrichtingen live te volgen op de Nürburgring, dan adviseer ik iedereen sowieso een paraplu mee te nemen want het gaat hier keihard regenen!"

Programma Duits Formule Renault 2.0 kampioenschap, ACV Sprint Meeting (Nürburgring):

Vrijdag 29 juli 2005:
11:45-13:45 Vrije training Formule Renault 2.0

Zaterdag 30 juli 2005:
09:05-09:55 Kwalificatie Formule Renault 2.0 voor Race 01 + 02
14:15-14:45 Race 1 Formule Renault 2.0

Zondag 31 juli 2005:
16:20-16:50 Race 2 Formule Renault 2.0

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Foto verzorgd door Bas Kaligis. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com